BL: megérdemelte a Chelsea? Rossz vicc a megismételt büntető

Még napokig beszédtémát jelent az a tizenegyes, aminek köszönhetően a Chelsea 2-0-ra nyert a Dortmund ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában, s 2-1-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé. Jude Bellingham, a németek sztárja szerint rossz vicc, hogy a játékvezető újrarúgatta a büntetőt, Edin Terzic vezetőedző ugyanakkor nem panaszkodik, amondó, a Chelsea megérdemelte a továbbjutást. A másik keddi mérkőzésen a Benfica 5-1-re kiütötte a Club Bruggét, és 7-1-gyel ment tovább. Szerda este Bayern München–Paris Saint-Germain és Tottenham–Milan visszavágók következnek.

Magyar Nemzet
2023. 03. 08. 6:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 52. percbe sűrűsödött bele a Chelsea–Borussia Dortmund Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágója. Chilwell beadása után Wolf kezén megpattant a labda, Makkelie játékvezető a VAR segítségével büntetőt ítélt. Eddig rendben. Kai Havertz vállalta a végrehajtást, és másodszor is a kapufát találta el. (Emlékezhetünk, az első félidőben már volt egy kapufás lökete.) A holland bíró azonban kiszúrta, hogy a Dortmund játékosai idő előtt bemozdultak a 16-oson belülre, ezért Makkelie újra a tizenegyespontra mutatott. Az újrarúgatott büntetőt Havertz már magabiztosan értékesítette. 

Reklamálnak a Dortmund játékosai, miközben Havertz a háttérben már az ismétlésre készül. Fotó: AFP

 

Az első, kihagyott büntető rúgásának pillanatáról készült kép egyfelől Makkelie igazát bizonyítja, hiszen valóban több dortmundi labdarúgó bemozdul. Csak éppen egy Chelsea-játékos vezérletével! 

Íme a vitatott jelenet videón:

Az esetről talán még a szakértők véleménye is megoszlik, érthető, hogy a dortmundiak hevesen reklamáltak. akit az összes sztárklub csábít, alaposan kiakadt, noha kereste a szavakat, azért kimondta a véleményét.

– Nem akarok bajba kerülni, már többször megfizettem ezért. A büntető önmagában is csalódás, az pedig, hogy újrarúghatták, rossz vicc – préselte ki magából Bellingham. Az pedig a jövőre nézve is elgondolkodtató, amit ezután mondott:

– Ha ilyen lassan fut neki a labdának egy játékos, akkor elkerülhetetlen, hogy többen átlépik a büntetővonalat.

A folytatásban ugyan a Dortmund fölénybe került, több helyzetet is kidolgozott, de nem tudta megszerezni a hosszabbítást jelentő szépítő találatot. A Chelsea 2-0-ra nyert, és 2-1-es összesítéssel továbbjutott. 

Edin Terzic, a Dortmund vezetőedzője higgadtságot erőltetett magára, elismerte, hogy a Chelsea megérdemelte a továbbjutást.

– Nehéz elfogadni az eredményt, nagyon csalódottak vagyunk. Nagyon szoros két meccset játszottunk. A második félidőben domináns teljesítményt nyújtottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, a végén azonban ez nem volt elég. Én vagyok a felelős a csapatom teljesítményéért. Nem akarok a bíróról beszélni, nem volt egyszerű a helyzet, de így alakult. Azt kell mondanunk, hogy a két meccs alapján a Chelsea megérdemli a továbbjutást. Igaz, mi is megérdemeltük volna, hogy továbbjussunk, mert mindkét meccs nagyon kiegyenlített volt – értékelt Edin Terzic. Majd kicsit azért odaszúrt a Chelsea-nek: – Mi nem az átigazolási piacon akarunk versenyezni a Chelsea-vel, hanem a futballpályán.

Fantasztikus este volt – Graham Potter fellélegzett

A Chelsea vezetőedzője, Graham Potter megkönnyebbülten nyilatkozott a továbbjutás után. Érthetően, hiszen nyílt titokként kezelték, hogy kiesés esetén kiadják az útját.

– Nem is tudom pontosan megmondani, mit érzek, telve vagyok érzelemmel. A vége feszülten alakult, de szerintem a fiúk fantasztikusak voltak. Nagyon jól játszottak, sok helyzeteket alakítottak ki, és persze nagyon örülök a továbbjutásnak. Nem hinném, hogy ezen a mérkőzésen múlott az állásom, de persze az ilyen zajok ilyenkor mindig felerősödnek. Az a dolgunk, hogy a játékosokat támogassuk, akik sokat szenvedtek. Fantasztikus este volt mindannyiunknak – nyilatkozta Potter.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők:

Chelsea–Borussia Dortmund 2-0 (1-0), gólszerzők: Sterling (43.), Havertz (11-esből, 52.).
Továbbjutott: Chelsea (2-1-es összesítéssel).

Benfica–Club Brugge 5-1 (2-0), gólszerzők: Rafa Silva (38.).  Ramos (45+2, 57.), Joao Mario (70., 11-esből), D. Neres (77.), illetve Meijer (87.).
Továbbjutott: Benfica (7-1-s összesítéssel).

Borítókép: A pillanat, amiért Makkelie játékvezető büntetőt ítélt a Chelsea javára (Forrás: Twitter)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.