Ettől függ, hogy lesz-e balhé a ma esti olasz–angol rangadón

Ma este kezdődik a 2024-es labdarúgó Eb-selejtező sorozat. A játéknap rangadója Nápolyban lesz, a Stadio Diego Armando Maradonában az Európa-bajnokság legutóbbi döntőjének visszavágóját játsszák a csapatok: Olaszország fogadja Angliát. A meccs előtt Roberto Manncini, az olaszok szövetségi kapitánya lefutotta a szokásos tiszteletköröket, majd figyelmeztette az angol szurkolókat.

Magyar Nemzet
2023. 03. 23. 10:39
null
al-Hor, 2022. december 4. Az angol szurkolók tapsolnak, miután az angol válogatott megnyerte a a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjében játszott Anglia-Szenegál mérkõzést az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 4-én. MTI/EPA/Rolex Dela Pena Fotó: Rolex Dela Pena
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2021-es Eb-döntőt a londoni Wembley-ben rendezték, a rendes játékidő és a hosszabbítás is döntetlenre végződött, Olaszország 11-esekkel győzött Anglia ellen. Szűk két évvel a zajos olasz siker után újra megmérkőzik egymással a két válogatott, a helyszín ezúttal Nápoly, a Stadio Diego Armando Maradona. Az olaszok szövetségi kapitánya, Roberto Mancini szerint a felfokozott érdeklődés a két csapat eredményeinek köszönhető. Mancini felhívta az angol drukkerek figyelmét arra, hogy csak rajtuk múlik, hogy lesz-e szurkolói rendbontás a nápolyi stadionban. – Amíg az angol szurkolók jól viselkednek, nem lesz semmi probléma – fogalmazott a maestro, majd szakmai síkra terelte az elvárásait. 

Mancini elmondta, hogy az Eb-n és a sikertelen vb-selejtezőn is a 4-3-3-as formációban futballozott a csapata, de a Nemzetek Ligájában ez gyakran 3-5-2-es hadrendre módosult. Az angolok ellen, sőt, az egész Eb-selejtező sorozaton várhatóan újra a régebbi felállásban futballozik majd a squadra azzurra. 

Az olasz kapitány dicsérte a mai ellenfelet. – Mára klasszikussá vált Gareth Southgate csapata, nincsen semmiféle kétségem afelől, hogy az angol a világ egyik legjobb válogatottja. A keretükben hemzsegnek a rendkívül tehetséges labdarúgók. Nehéz lesz, de megpróbáljuk a saját játékunkat játszani – fogalmazott Mancini, aki ma este először dirigálja a csapatát a januárban meghalt barátja, a segítője, Gianluca Vialli nélkül. – Nagyon érzelmes lesz számomra a mai mérkőzés. Hatalmas szerencseként éltem meg, hogy Vialli is tagja volt a szakmai stábunknak. Óriási csalódás az valamennyiünknek, ami vele történt. Az olyan emberek, mint Gianluca, halhatatlanok – mondta Mancini.

Az Olaszország–Anglia Eb-selejtező mérkőzés ma este 20.45-kor kezdődik, a Spíler 2 élőben közvetíti a találkozót.

Borítókép: az angol drukkereken is múlhat az esetleges balhé (Fotó: AFP)  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.