Győrben valamiért ragaszkodnak a bűvös négyeshez

Nyilvánosságra hozta a Győri Audi ETO a 2023–24-es szezonra tervezett játékoskeretét. Három játékos és a szezon közben beugró kapus, Amandine Leynaud távozik, három új kézilabdázó csatlakozik a női csapathoz. És szerepet kaphat egy fiatal magyar irányító az Ambros Martínt a szezon végén váltó Ulrik Kirkely együttesében.

Magyar Nemzet
2023. 03. 28. 14:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az aktuális szezon a szélső posztokat bérelték ki a magyar játékosok az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO női kézilabdacsapatánál. A jobb oldalon és Faluvégi Dorottya, a bal szélen a Schatzl Nadine, Fodor Csenge duó áll a szakmai stáb rendelkezésére. A négy magyarból három marad Győrben, a klub korábban bejelentette, hogy Faluvégi a szezon végén távozik, a junior világbajnok szélső a válogatott csapattársa, a kapus, Szikora Melinda klubtársa lesz a német Bietigheim együttesében. Győri-Lukács váltótársa a norvég Emilie Hovden lesz.

A négy magyarból nem enged az ETO: a klub bejelentette, hogy profi szerződést kötött a 18 éves Farkas Júliával, így az irányító Stine Oftedal és Estelle Nze Minko mellett fejlődhet tovább. 

Az is kiderült, hogy a szülési szabadsága után nem tér vissza Győrbe a montenegrói Jelena Deszpotovics, a jobbátlövő posztot két külföldi játékossal oldja meg a Győr, a koreai Riu Eun Hee és a szlovén Ana Gros áll majd a szezon végén érkező új edző, Ulrik Kirkely rendelkezésére. 

A balátlövő posztra a szülési szabadságon levő Veronica Kristiansen mellett a dán Line Haugsted jelent alternatívát, és mellettük a nyáron érkező brazil Bruna de Paula. Visszatér a szülési szabadsága után a norvég Kari Brattset, akivel a beálló-szekció erősödik. A szintén várandós norvég Silje Solberg mellett két kapusa lesz az ETO-nak: a dán Sandra Toft mellett a holland világbajnok Rinka Duijndam is csatlakozik a kerethez. Ezzel egyben az is hivatalossá vált, hogy a már visszavonult, de a szezon közben reaktivált Leynaud-t visszaengedi a visszavonult játékosok táborába az ETO.

Borítókép: Farkas Júliával lesz teljes a magyar mag Győrben (Fotó: Győri Audi ETO)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.