Világbajnok kapus érkezik a Győri Audi ETO kézilabdacsapatához + videó

Rinka Duijndam személyében világbajnok holland kapust igazol a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata. A 25 éves Rinka Duijndam tagja volt a 2019-ben Japánban világbajnoki címet szerzett, valamint a 2018-ban Európa-bajnoki bronzérmes holland válogatottnak.

Magyar Nemzet
2023. 03. 24. 13:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb poszton vált véglegessé a Győri Audi ETO KC 2023/24-es kerete. Miután kiderült, hogy Silje Solberg anyai örömök elé néz, a klubvezetés úgy ítélte meg, hogy a következő szezonban is szükség lesz egy olyan kapusra, aki megfelelően helyettesíteni tudja norvég klasszist, s a dán Sandra Toft mellett bármikor bevethető. A választás a holland válogatott világbajnok Rinka Duijndamra esett, aki a nyáron a norvég Sola csapatából érkezik Győrbe.

Rinka Duijndam
Rinka Duijndam parádés teljesítményre képes Forrás: Twitter/EHF European League

– A kézilabdában nagyon fontos szerepük van a kapusoknak, nem hiába szerepel két világklasszis nálunk ezen a poszton évek óta. Silje Solberg kiválása után tudtunk, hogy Amandine Leynaud csak nyárig vállalja el a feladatot, ezért kapust kellett keresnünk júliustól. Örülök, hogy gyorsan meg tudtunk egyezni Rinka Duijndammal, aki nemcsak a holland válogatottal, hanem klubszinten is letette már névjegyét a sportágban. Fiatal, ambiciózus játékosról van szó, akinek óriási lehetőség a győri szereplés, hiszen újból a legrangosabb versenysorozatban, a Bajnokok Ligájában szerepelhet. Egy plusz egyéves kontraktust írtunk alá – nyilatkozta Endrődi Péter ügyvezető.

Rinka Duijndam nagyon örül, hogy Győrben játszhat

Rinka Duijndam a következőket monda a  Győri Audi ETO honlapján:

– Nagyon boldog vagyok, hogy Győrben szerepelhetek nyártól. A klubot senkinek nem kell bemutatni, a legjobb a világon. Ellenfélként már játszottam Győrben, akkor még csak bíztam benne, hogy egyszer én is részese lehetek a csapatnak. Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk, már nagyon várom, hogy Magyarországon szerepelhessek. Bízom benne, hogy teljesítményemmel segíteni tudom a csapatot a célok elérésében.

A 25 éves  Rinka Duijndam tagja volt a 2019-ben Japánban világbajnoki címet szerző, illetve a 2018-ban Európa-bajnoki bronzérmes holland női válogatottnak. Kisebb holland klubok után Németországban a Borussia Dortmund és a Thüringer csapataiban szerepelt, majd 2022 nyarán tette át székhelyét Norvégiába, a Sola alakulatához. A Bajnokok Ligájában két alkalommal már pályára lépett a győriek ellen még dortmundi színekben a 2020/21-es kiírásban. Akkor a német csapat feladva pályaválasztói jogát mindkét meccset Győrben játszotta le, és mindkét alkalommal győri siker is született.

Borítókép:  Rinka Duijndam a nyáron Győrbe érkezik (Forrás: Twitter/Sola Handball/Kenneth McDowell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.