A várandós győri kapust a visszavonult, korábbi győri kapus helyettesíti

Immár hivatalosan is visszatért Amandine Leynaud a Győri Audi ETO-hoz. A francia kapus tavaly nyáron az ETO-tól vonult vissza, de a keret másik kapusa, Silje Solberg várandós, ezért lépnie kellett az ötszörös BL-győztes női kézilabdaklubnak. Leynaud jó választás, a szezon közben szinte lehetetlen klasszist megszerezni, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok annak számít.

Magyar Nemzet
2023. 02. 08. 18:11
20220604 Budapest Női kézilabda BL elődöntő - Győri Audi ETO KC- Esbjerg női kézilabda mérkőzés Képen: Amandine Leynaud Fotó: Nagy Gábor NG Kisalföld Fotó: Kisalföld/Nagy Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győri Audi ETO KC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a Silje Solberg babát vár, így többet már nem véd ebben az évadban, helyére visszatér a franciák legendája, Amandine Leynaud. A hír tulajdonképpen senkit sem ért váratlanul, aki látta a Győr múlt hétvégi BL-meccsét, az könnyen kikövetkeztethette, hogy változás lesz a csapat életében.

Korábban megírtuk, a tévéközvetítésen látszott, amint a Győri ETO Kft. ügyvezetője, Endrődi Péter és a klub korábbi kiváló kapusa, a tavaly nyáron visszavonult Amandine Leynaud egymással beszélget. A Kastamonu elleni BL-csoportmeccs volt zsinórban a második, amelyen Solberg nem védett. A mai lett volna a harmadik, amelyen nem szerepel a világ- és Európa-bajnok norvég kapus úgy, hogy a klubja nem indokolja a távollétét. A Budaörs elleni NB I-es bajnoki mérkőzés előtt nem sokkal a klub a saját hivatalos kommunikációs felületén tájékoztatott a fejleményekről. – Silje Solberg a 2022/23-as évad során többet már nem védi a Győri Audi ETO kapuját, mivel a kiváló hálóőr egy új életet hord a szíve alatt. A klubvezetés Amandine Leynaud-val oldja meg a szezon hátralévő részében a poszton a helyettesítést – olvasható a klub oldalán.

Nagyon boldog vagyok, hiszen igazán várom már a várandósság előttem álló időszakát, hihetetlen érzés, hogy hamarosan igazi család leszünk férjemmel, másrészt nyilván furcsa érzés az, hogy a szezon vége előtt kiválok a csapatból. Mindenképpen szeretném megköszönni a klubvezetés támogatását. Hiszek a lányokban, hiszek ennek a fantasztikus közösségnek az erejében, hogy az idei szezonban minden célunkat közösen el fogjuk érni. Én itt leszek mellettük, és támogatom őket mindenben – mondta Silje Solberg.

A visszatérő kapus is nyilatkozott. – Nem kellett sokat gondolkodni a döntésen, hiszen a szívem már az első megkeresés után egyből azt súgta, hogy igent kell mondanom. Ezúton is gratulálok Siljének, és jó egészséget kívánok neki. A csapat szinte változatlan, mióta elmentem, igazából olyan érzés, mintha el sem mentem volna. A szezon során több csapat is megkeresett már, de én mindenkinek nemet mondtam. Győr olyan nekem, mint a második otthonom, a családom. Erre a hívásra egyszerűen nem tudtam nemet mondani. Azon leszek, hogy minden meccsen a legjobbamat nyújtsam, és hogy minden fronton győzedelmeskedjünk.

A Győr a hétvégén a dán Esbjerggel játszik fontos mérkőzést a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Borítókép: Leynaud újra a győri fedélzeten (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.