időjárás 18°C Róbert 2023. június 7.
logo

Kiderült, mikor láthatjuk Milák Kristófot versenyezni a Duna Arénában

Magyar Nemzet
2023.03.28. 18:24 2023.03.28. 18:28
Kiderült, mikor láthatjuk Milák Kristófot versenyezni a Duna Arénában

Idén a magyar főváros, Budapest rendezi meg az úszók világkupa-sorozatának záróversenyét. A komoly presztízsű viadalra október 20–22-én kerül sor a Duna Arénában.

A 2023-as vk-sorozat a nemzetközi szövetség (World Aquatics) döntése alapján három állomásból áll majd. A versenyeket három egymást követő hétvégén bonyolítják le, Budapest előtt Berlinben és Athénban küzdenek meg egymással az úszók. – Szinte magától értetődő volt, hogy ismét világkupát rendezzünk – számunkra is, és a WA számára is –  idézte a MÚSZ Wladár Sándort, a szövetség elnökét. – Van egy világszínvonalú létesítményünk, van egy, a világszínvonalat évről évre hozó szervezőcsapatunk, de talán a legfontosabb: vannak világszínvonalon teljesítő úszóink, akik miatt szurkolók ezrei kíváncsiak a kiemelkedő versenyekre – fogalmazott az úszók első embere.

A tavalyi, júniusi világbajnokságon 200 pillangón világrekordot döntő Milák Kristóf is örömmel vette a hírt, hogy ismét hazai közönség előtt szerepelhet. – Mindig különleges érzés a Duna Arénában úszni csúcskategóriás nemzetközi versenyen. 

Kizárólag nagyszerű emlékeket őrzök az itteni eseményekről, a négyes pályát a második otthonomnak tartom. Tavaly világcsúcsot javítottam, világbajnoki címeket nyertem, korábban Európa-bajnokságot, naponta itt edzek, szóval egy újabb világkupa fantasztikusnak ígérkezik. 

Alig várom, hogy ismét a fantasztikus hazai szurkolók előtt versenyezhessek, akik egyedi, semmihez sem fogható hangulatot képesek teremteni – mondta az olimpiai bajnok.

Magyarország 2018, 2019 és 2021 után negyedszerre rendez világkupa-viadalt. Amióta a Duna Aréna megnyitott, azóta minden évben helyt adott csúcskategóriás úszóversenynek: 2017-ben világbajnokság, 2018-ban világkupa, 2019-ben úszó BL, junior-világbajnokság és vk, 2020-ban, az ISL alapszakasza, 2021-ben Európa-bajnokság, majd vk, tavaly pedig újfent felnőtt vizes világbajnokság zajlott a világ egyik leggyorsabbnak számító medencéjében.

Az idei úszóvilágkupa menetrendje: október 6–8.: Berlin, október 13–15.: Athén, október 20–22.: Budapest.

Borítókép: Milák Kristóf is rajthoz áll a budapesti világkupa viadalon (Fotó: Nemzeti Sport)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.