Létezik egy magyar, aki a Veszprém és a Szeged előtt jár a BL-ben

Kisebb meglepetésre a lengyel Wisla Plock idegenben harcolta ki a továbbjutást a Nantes ellen a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Fazekas Gergő csapata a hazai döntetlen után idegenben is ikszelt a Nantes ellen, a hétmétereseket a lengyel csapat dobta pontosabban.

Magyar Nemzet
2023. 03. 30. 7:25
null
Fotó: Telekom Veszprém Handball Team
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még pályára sem lépett a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, de már van magyar játékos, aki sikerélménnyel zárta a sorozat nyolcaddöntőjét. Fazekas Gergő csapata, a lengyel Wisla Plock a hazai pályán elért döntetlen után idegenben is döntetlenre végzett a 2018-as BL-döntős ellen Nantes ellen.

A továbbjutás hétméteres-dobások után dőlt el, a korábbi magyar szövetségi kapitány és veszprémi edző, Xavi Sabaté vezette Plock diadalmaskodott. A Plockban Fazekas Gergő nem szerzett gólt, a leendő veszprémi Szergej Koszorotov 5, a korábbi szegedi és veszprémi, a Nantes átlövője, Jorge Maqueda 6 találatot ért el. 

Ma este kiderül, hogy a sorozat két, már a legjobb nyolc közé jutott magyar játékosa, a Paris SG-t erősítő és a Plock irányítója, Fazekas Gergő mellett melyik magyar csapat, a Veszprém vagy a Szeged jut (tv: 18.45, Sport 1) a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. 

Borítókép: Fazekas Gergő play off meccset játszhat a Final Fourba jutásért (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.