Marco Rossi borzasztó emléke jöhetett elő a kő-papír-olló miatt

A magyar labdarúgó-válogatott Észtország elleni mérkőzésének egyik legváratlanabb pillanata az volt, amikor Sallai Roland és Szoboszlai Dominik kő-papír-ollóval döntötte el, melyikük végezze el a tizenegyest. Schäfer András az eset humoros oldalát látta meg, Marco Rossi kevésbé, neki sokkal rosszabb emléke is van tizenegyes körüli vitáról.

Magyar Nemzet
2023. 03. 26. 6:44
Marco Rossi Sallai Roland Szoboszlai Dominik, Montenegró
20230323 Budapest Puskás Aréna Magyarorszag Esztorszag baratsagos valogatott labdarugas Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott Észtország elleni 1-0-s győzelemmel hangolt első Eb-selejtezőjére, a hétfői, Bulgária elleni összecsapásra. a siker ellenére nem volt maradéktalanul elégedett, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya kifogásolta azt a kő-papír-olló játékot is, amellyel és eldöntötte, melyikük rúghatja a tizenegyest.

Sallai Roland Szoboszlai Dominik Marco Rossi
Nem csak örömre volt oka Marco Rossi kapitánynak és játékosainak (Fotó: Mirkó István)

– Nem tetszett, hogy így döntötték el a srácok, ki vállalja el a tizenegyest. Okkal jelöltük ki az első számú lövőt. Szoros mérkőzést játszottunk, 3-0-nál talán még meg is érteném, hogy ezt csinálták, de 1-0-nál felelőtlenség volt – fogalmazott Rossi.

Az olasz mester reakciója után aligha kerül elő még egyszer a játék, de a keretből ezúttal sérülés miatt kimaradt biztosra megy: már elkezdte gyakorolni tükör előtt a kő-papír-ollót. Bejegyzése komolyabb részében az Union Berlin középpályása jelezte: szerinte túlságosan felfújták az esetet a mérkőzés után.

Ugyanakkor Marco Rossi múltját ismerve nem meglepő, hogy érzékenyen reagál a tizenegyes körül vitára. Tíz éve a Honvéd edzőjeként tehetetlenül figyelte, ahogy két honfitársa, Davide Lanzafame és Leandro Martínez addig izmozott egymással, amíg előbbit kiállította a játékvezető. Akkor is 1-0-s vezetésnél történt az eset, Rossi pedig magára vállalta a felelősséget, amiért ő nem jelölt ki előzetesen ítélet-végrehajtót.

S ha már emlék: a büntetőt Martínez gólra váltotta, éppen a magyar válogatott mostani hálóőre, kapuját vette be.

Borítókép: Marco Rossi legalább annak örülhet, hogy Sallai Roland és Szoboszlai Dominik sem kapott piros lapot (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.