időjárás 23°C Magdolna 2023. május 29.
logo

Marco Rossi borzasztó emléke jöhetett elő a kő-papír-olló miatt

Magyar Nemzet
2023.03.26. 06:44
Marco Rossi borzasztó emléke jöhetett elő a kő-papír-olló miatt

A magyar labdarúgó-válogatott Észtország elleni mérkőzésének egyik legváratlanabb pillanata az volt, amikor Sallai Roland és Szoboszlai Dominik kő-papír-ollóval döntötte el, melyikük végezze el a tizenegyest. Schäfer András az eset humoros oldalát látta meg, Marco Rossi kevésbé, neki sokkal rosszabb emléke is van tizenegyes körüli vitáról.

A magyar labdarúgó-válogatott Észtország elleni 1-0-s győzelemmel hangolt első Eb-selejtezőjére, a hétfői, Bulgária elleni összecsapásra. Marco Rossi a siker ellenére nem volt maradéktalanul elégedett, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya kifogásolta azt a kő-papír-olló játékot is, amellyel Sallai Roland és Szoboszlai Dominik eldöntötte, melyikük rúghatja a tizenegyest.

Sallai Roland Szoboszlai Dominik Marco Rossi
Nem csak örömre volt oka Marco Rossi kapitánynak és játékosainak (Fotó: Mirkó István)

– Nem tetszett, hogy így döntötték el a srácok, ki vállalja el a tizenegyest. Okkal jelöltük ki az első számú lövőt. Szoros mérkőzést játszottunk, 3-0-nál talán még meg is érteném, hogy ezt csinálták, de 1-0-nál felelőtlenség volt – fogalmazott Rossi.

Az olasz mester reakciója után aligha kerül elő még egyszer a játék, de a keretből ezúttal sérülés miatt kimaradt Schäfer András biztosra megy: már elkezdte gyakorolni tükör előtt a kő-papír-ollót. Bejegyzése komolyabb részében az Union Berlin középpályása jelezte: szerinte túlságosan felfújták az esetet a mérkőzés után.

Ugyanakkor Marco Rossi múltját ismerve nem meglepő, hogy érzékenyen reagál a tizenegyes körül vitára. Tíz éve a Honvéd edzőjeként tehetetlenül figyelte, ahogy két honfitársa, Davide Lanzafame és Leandro Martínez addig izmozott egymással, amíg előbbit kiállította a játékvezető. Akkor is 1-0-s vezetésnél történt az eset, Rossi pedig magára vállalta a felelősséget, amiért ő nem jelölt ki előzetesen ítélet-végrehajtót.

S ha már emlék: a büntetőt Martínez gólra váltotta, éppen a magyar válogatott mostani hálóőre, Dibusz Dénes kapuját vette be.

Borítókép: Marco Rossi legalább annak örülhet, hogy Sallai Roland és Szoboszlai Dominik sem kapott piros lapot (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.