Mbappé elárulta, ő is nagyon csalódott lenne Griezmann helyében

Új csapatkapitánya van a világbajnoki ezüstérmes francia válogatottnak. Didier Deschamps szövetségi kapitány választása Kylian Mbappéra estett, amivel roppant csalódottá tette Antoine Griezmannt, aki állítólag a válogatottság lemondását is fontolgatta. Kylian Mbappé elmondta, megbeszélte az ügyet a csapattársával, akinek megérti a csalódottságát, de együtt harcolnak majd a csapat sikereiért.

Magyar Nemzet
2023. 03. 24. 7:57
GRIEZMANN, Antoine; MBAPPÉ, Kylian
al-Vakra, 2022. november 22. A francia Kylian Mbappe (b) csapattársával, Antoine Griezmannal ünnepli gólját a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának elsõ fordulójában játszott Franciaország-Ausztrália mérkõzésen az al-vakrai al-Dzsanub Stadionban 2022. november 22-én. MTI/EPA/Friedemann Vogel Fotó: Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a francia és a holland válogatott Európa-bajnoki selejtezője önmagában is nagy figyelmet érdemel, egy sajátos rivalizálás most még különlegesebbé teszi. A világbajnokságon még Hugo Lloris volt az ott ezüstérmes gallok csapatkapitánya, ám azóta ő visszavonult a válogatottságtól, ezért Didier Deschamps szövetségi kapitánynak döntenie kellett, ki viselje ezentúl a karszalagot. Ő végül a csapat legnagyobb sztárját, Kylian Mbappét választotta, amivel roppant csalódottá tette Antoine Griezmannt.

 

A L’Équipe a kinevezés hivatalossá válása előtt arról írt, hogy az Atlético Madrid támadója a válogatottság lemondását fontolgatta, amiért nem ő lett a csapatkapitány. Maga az érintett nem nyilatkozott erről, ám a péntek esti, Hollandia elleni Eb-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón hosszan beszélt Griezmannról is:

– Beszéltem Antoine-nal, aki érthető módon csalódott volt. Mondtam neki, hogy a helyében valószínűleg én is így reagáltam volna. Ő a legfontosabb, de mindenképpen az egyik legfontosabb játékos a Deschamps-érában. Sokkal több tapasztalata van válogatott szinten, mint nekem, nagy tisztelet övezi a csapaton belül. Szükségünk van rá, a játékkedvére. Kéz a kézben, vállt a vállnak vetve haladunk majd. Ha bármilyen észrevétele van, mindig le fogok ülni vele, és meghallgatom. Egyébként mindenkinek a véleményére kíváncsi leszek, ebben a csapatban teljes a szólásszabadság.

Griezmann és Deschamps kapcsolata továbbra is remek  Fotó: AFP

Arra a kérdésre, hogy számított-e a csapatkapitánynak járó karszalagra, azt felelte, Katarban még az eszébe sem jutott, ám amikor Didier Deschamps elé állt, és rákérdezett, hogy vállalná-e a szerepet, nem mondhatott mást, mint igent. Kérdezték tőle, hogy vajon miért éppen rá eshetett a szövetségi kapitány választása, ezt felelte:

– Akik játszottak már velem egy csapatban, tudják, mennyire megszállottja vagyok a győzelemnek. De azt meg én tudom nagyon jól, hogy egyedül nem nyerhetek, csakis a csapattal. Deschamps azt várja tőlem, hogy húzzam magammal a többieket, illetve hogy kapocs legyek a régiek és az újak között. Tudom, hogy a megszólalásaimra nagyon sokan figyelnek, de azzal is tisztában vagyok, hogy ennek a csapatnak sok fontos futballistája van. Semmit sem akarok egyedül eldönteni, és a médiamegjelenéseket sem fogom kisajátítani. Nem lenne egészséges, ha mindig én ülnék itt önökkel szemben, fontos, hogy a többiek is beszéljenek.

Európa-bajnoki selejtezők, pénteki program:

1. forduló

B csoport:

Franciaország–Hollandia, Saint-Denis 20.45 (tv.: Spíler2)

Gibraltár–Görögország, Faro 20.45 (Match 4)

E csoport:

Csehország–Lengyelország, Prága 20.45

Moldova–Feröer-szigetek, Chisinau 20.45

F csoport:

Svédország–Belgium, Solna 20.45 (Spíler1)

Ausztria–Azerbajdzsán, Linz 20.45

G csoport:

Bulgária–Montenegró, Razgrad 18.00 (Spíler2)

Szerbia–Litvánia, Belgrád 20.4


 

Borítókép: Mbappé és Griezmann között nincs harag (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.