Miközben Szoboszlai játszott, elterjedt, hogy leigazolja a Chelsea

Tavaly ősszel a Lipcse hazai pályán 3-0-ra győzött a Dortmund ellen, akkor Szoboszlai Dominik és Willi Orbán is gólt szerzett. A két magyar a dortmundi visszavágón is kezdő volt, de ebből nagyon másmilyen mérkőzés kerekedett. A 2023-ban hibázni képtelen Dortmund 2-1-re nyert a Bundesliga 23. fordulójának péntek esti nyitómeccsén, Szoboszlai pedig a pályán kívül került a figyelem középpontjába – pontosabban a Chelsea célkeresztjébe.

Magyar Nemzet
2023. 03. 03. 22:39
Borussia Dortmund - RB Leipzig
03 March 2023, North Rhine-Westphalia, Dortmund: Soccer: Bundesliga, Borussia Dortmund - RB Leipzig, Matchday 23, Signal Iduna Park. Leipzig's Christopher Nkunku (r) sees the yellow card while discussing with Dortmund's Marco Reus (M). Photo: Bernd Thissen/dpa (Photo by BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/DPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig néhány perce tartott a Dortmund–Lipcse rangadó, amikor az átigazolási hírekben általában jártas olasz TuttoMercato megírta , hogy a Chelsea komolyan dolgozik szerződtetésén, sőt információik szerint már közel a megegyezés a felek között, a londoni klub akár napokon belül pontot tehet az átigazolás végére.

Borussia Dortmund - RB Leipzig
Szoboszlai Dominik végig a pályán volt a Dortmund ellen Fotó: AFP/DPA

A hír elszabadult a Twitteren, ahol egyre másra jelentek meg a Szoboszlai Chelsea-be való igazolását terjesztő posztok.

Eközben Szoboszlai igen aktívan kezdte a Dortmund elleni meccset, az első tíz percben több ígéretes megmozdulása is volt, Christopher Nkunkut kétszer is helyzetbe hozta, egyszer pedig maga lőtt, de a dortmundi kapus védett.

A hazaiak sem tétlenkedtek, a 13. percben passza után Julian Brandt a lipcsei kapuba lőtt, amelyet sérülése miatt továbbra is Janis Blaswich védett, ám mivel a német játékos előtte kézzel ért a labdához, visszavonták a találatot.

Ami késett, nem múlt: a Dortmund a 21. percben megszerezte a vezetést. Marco Reus húzta el a labdát Blaswich mellett, aki buktatta, a megítélt tizenegyest pedig a sértett értékesítette – 1-0.

Reus ezzel a 159. gólját szerezte a Dortmund színeiben, amivel beérte a klub sportigazgatóját, Michael Zorcot az örökranglista élén (a profi gólokat tekintve, egyébként a profizmus előtti hőskorból Adi Preißler 177 találattal előttük áll).

Az első félidő hajrájában máris eldőlni látszott a meccs, a 39. percben Brandt szabadrúgása után a kifejelt labdát Emre Can egyből kapura lőtte, a többször is megpattanó labda pedig a jobb felsőben kötött ki – 2-0.

Szoboszlai veszélyesen futballozott

Fordulás után mindkét oldalon szükség volt kapusbravúrokra, Szoboszlai pedig továbbra is aktív volt, szép lövéssel veszélyeztetett, a tekerése után a labda centikkel szállt a kapufa mellé, amit a Lipcse Twitter-oldala is kiemelt.

A 74. percben összejött a szépítés: Raum középre lőtt labdáját Emil Forsberg lőtte a bal alsóba becsúszva – 2-1.

A Dortmund fantasztikus sorozata

A Lipcse a 94. percben egyenlíthetett volna, Timo Werner lövését Nico Schlotterbeck a gólvonal elől tisztázta, a Dortmund túlélte a vendégek tűzjátékát, és az újabb győzelmével folytatta az elképesztő idei sorozatát. Edin Terzic csapata 2023-ban immáron mind a tíz tétmeccsét megnyerte, nem túlzás azt mondani, hogy jelenleg Európa legjobb formának örvendő együtteséről van szó.

Sikerével a Dortmund a Bundesliga első helyére ugrott, három ponttal a Bayern München elé, amely szombaton a Stuttgart otthonában lép pályára. A Lipcse egyelőre maradt a negyedik, Szoboszlai zsinórban a negyedik Bundesliga-meccsét játszotta végig, Orbánt a 71. percben lecserélték.

Bundesliga, 23. forduló: Borussia Dortmund–RB Leipzig 2-1 (2-0), gól: Reus (21. – tizenegyesből), Can (39.), illetve Forsberg (74.). Szombaton játsszák: Augsburg–Werder Bremen 15.30, FSV Mainz 05–Hoffenheim 15.30, Borussia Mönchengladbach–SC Freiburg 15.30, Union Berlin–1. FC Köln 15.30, VfL Bochum–Schalke 04 15.30, VfB Stuttgart–Bayern München 18.30. Vasárnap játsszák: Bayer Leverkusen–Hertha BSC 15.30, VfL Wolfsburg–Eintracht Frankfurt 17.30.

Borítókép: Szoboszlai Dominik és a dortmundi Marco Reus egymással szemben a rangadó hevében (Fotó: BERND THISSEN / DPA / AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.