Ilyen még nem történt Szoboszlai Dominikkel a Bundesligában

Rangadót nyert a Lipcse, amely hazai pályán 2-1-re legyőzte a Frankfurtot a Bundesliga 22. fordulójában. Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is végigjátszotta a meccset a Lipcsében, előbbi sárga lapot kapott, utóbbi az első gólban fontos szerepet játszott, nem mellesleg újabb bizonyítékot adott arra, hogy vezérszerepbe került csapatában.

Magyar Nemzet
2023. 02. 25. 17:45
RB Leipzig - Eintracht Frankfurt
25 February 2023, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, RB Leipzig - Eintracht Frankfurt, Matchday 22, Red Bull Arena. Leipzig's Timo Werner(M) celebrates with Dominik Szoboszlai (l) and Josko Gvardiol after scoring the 1:0 goal. Photo: Robert Michael/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by ROBERT MICHAEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/DPA/ROBERT MICHAEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Bundesliga legutóbbi fordulójában a Wolfsburg ellen góllal ünnepelte az 50. meccsét a német élvonalban, most pedig fontos rangadó előtt állt a Lipcsével, hiszen a Frankfurt egyetlen pont hátránnyal állt mögötte a hatodik helyen. Szoboszlaiék szerdán a Manchester City ellen játszottak 1-1-et a BL-nyolcaddöntőben, ugyanitt a Frankfurt kedden 2-0-ra kikapott a Napolitól.

RB Leipzig - Eintracht Frankfurt
mellett Szoboszlai is végig a pályán volt. Fotó: AFP/DPA/Jan Woitas

Nagy elánnal kezdte a meccset a Leipzig, amely az első percekben Halstenberg és Forsberg révén is veszélyeztetett, majd a hatodik percben meg is szerezte a vezetést. Forsberg szerzett labdát, és ugratta ki Timo Wernert, aki botladozva ugyan, de a kapuba lőtt – 1-0.

Bő félóra elteltével Orbán kapott sárga lapot, amiért szabálytalanul állította meg a tavaly vb-ezüstérmes francia csatárt, Kolo Muanit.

A 40. percben a Lipcse másik magyarja, Szoboszlai lendült akcióba, szépen ugratta ki Wernert, akitől Forsberghez került a labda, és máris megduplázódott a hazai előny – 2-0.

Az első félidőben az történt a pályán, amit a Lipcse akart, de szünet után életjeleket mutatott a Frankfurt, amely a 61. percben szépíteni is tudott: Buta beadása után Sow bombázott a kapuba egy pattanás után – 2-1.

Szoboszlai különleges helyzetben

Az eredmény nem változott, a Lipcse fontos győzelmet aratott, és mindkét magyar játékosa végig a pályán maradt. Ez különösen Szoboszlai esetében fontos, ugyanis a 22 éves középpályással először fordult elő, hogy egymást követő három bajnokit végigjátszott a Bundesligában – korábban kettőnél tovább nem nyúlt a „sorozat”.

Ha hozzávesszük, hogy Szoboszlai a BL-ben a Manchester City ellen is végig a pályán volt, akkor már zsinórban négy meccset robotolt végig, miközben Marco Rose vezetőedző folyamatosan rotálja a támadásépítésben fontos embereit, közülük egyedül Szoboszlai játszotta végig a legutóbbi négy meccset. Egyre inkább vezérként tekintenek rá, ez már bizonyos.

 

Már a Dortmund az élen

Folytatta remek sorozatát a Dortmund, amely a Hoffenheim otthonában nyert 1-0-ra; ezzel idén már kilenc megnyert tétmeccset számlál, s átvette a vezetést a bajnokságban a később pályára lépő Bayern Münchentől. Sikerével a Lipcse jelenleg a negyedik.

Bundesliga, 22. forduló:
RB Leipzig–Eintracht Frankfurt 2-1
TGG 1899 Hoffenheim–Borussia Dortmund 0-1
Hertha BSC–FC Augsburg 2-0
1. FC Köln–VfL Wolfsburg 0-2
Werder Bremen–VfL Bochum 3-0
Schalke 04–VfB Stuttgart 2-1
Pénteken játszották:
FSV Mainz 05–Borussia Mönchengladbach 4-0
Vasárnap játsszák:
SC Freiburg–Bayer Leverkusen 15.30
Bayern München–Union Berlin 17.30

Borítókép: Szoboszlai Dominik gólt ünnepel társaival a Frankfurt ellen (Fotó: AFP/DPA/Robert Michael)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.