Megáll az ész, Ronaldo nyolc gólt lőtt egymás után idegenben! + videó

Döbbenetes, ahogy Cristiano Ronaldo beindult a szaúd-arábiai labdarúgó-bajnokságban az al-Nasszr csapatában. Az ötszörös aranylabdás ma mesterhármast ért el a Damak otthonában játszott meccsen, együttese így nyert 3-0-ra. Az idegenbeli meccseket nézve Ronaldo nyolc gólt szerzett zsinórban csapatában, három találkozón.

Magyar Nemzet
2023. 02. 25. 20:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hete az al-Vehda otthonában 4-0-ra győzött az al-Nasszr, s mind a négy gólt Cristiano Ronaldo jegyezte, aki 38 évesen is megállíthatatlan. Egy hete hazai pályán csapata 2-1-re verte az al-Tavont, ezen a meccsen az ötszörös aranylabdás portugál nem talált be, de ma idegenben háromszor is, így lett 3-0. 

Ronaldo
Ronaldo egyik mai gólöröme Forrás: Twitter/AlNassr

Így csapata legutóbbi hét idegenbeli gólját kivétel nélkül ő szerezte. De ha visszamegyünk a február 3-án vendégként játszott, al-Fetah elleni találkozóhoz, ami 2-2-re végződött, azon a meccsen Ronaldo a 93. percben elért góljával mentett pontot csapatának, vagyis a hét valójában nyolc, ennyit szerzett egymás után idegenben, egyik csapattársa sem tudta megszakítani a sorozatát. A nyolc találatból három 11-esből született, de azért ez így is parádés  teljesítmény.

A mai második találata, öt perccel azután, hogy értékesített egy 11-est:

Ronaldo már a negyedik a góllövőlistán

A szaúdi bajnokságban a 18. forduló után az al-Nasszr két pont előnnyel áll a tabella élén, Ronaldo pedig a nyolc találatával (tehát még csak idegenben mattolta az ellenfelek kapusait) a negyedik a góllövőlistán. Úgy, hogy még csak öt bajnoki mérkőzésen lépett pályára. A góllövőlistát amúgy brazil csapattársa, Talisca vezeti tizenhárom góllal, ezt ő tizennégy meccsen hozta össze.

Ronaldo ma pályafutása 62. mesterhármasát könyvelhette el:

Borítókép: Cristiano Ronaldo ma mesterhármast szerzett (Forrás: Twitter/AlNassr)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.