Véget ért a Napoli szárnyalása, a Lazio nyert a bajnokesélyes otthonában

Az olasz labdarúgó-bajnokságot 18 pontos előnnyel vezető Napoli a negyedik helyen álló Laziót fogadta hazai pályán a 21. forduló nyitómérkőzésén. A kiválóan védekező Lazio 1-0-ra nyert, a sikerével fellépett a tabella második helyére.

Magyar Nemzet
2023. 03. 03. 22:45
null
Lazio's Uruguayan midfielder Matias Vecino celebrates after opening the scoring during the Italian Serie A football match between Napoli and Lazio on March 3, 2023 at the Diego-Maradona stadium in Naples. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Serie A bajnokaspiránsa, a Napoli a Bajnokok Ligája-indulást garantáló negyedik helyen álló Laziót fogadta az olasz labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának nyitómérkőzésén. Mivel mindkét csapat hatékony támadó gépezettel rendelkezik, a Napoli 58, a Lazio 41 gólt szerzett ezidáig, érdekes meccset ígért a rangadó. 

A vendég együttes nem követte el azt a hibát, amit a Napoli ellenfelei szoktak: fegyelmezetten védekezett a középpályán, lezárta a területet a széleken, így a Real Madriddal is hírbe hozott grúz szélső, Kvisha Kvaratskelia nem tudott érvényesülni a római védők ellen. 

Victor Osimhen pedig derekasan harcolt, de komoly helyzetbe nem tudott kerülni az első félidőben, amelynek legnagyobb helyzete Vecino nevéhez fűződött, de a csúsztatását Di Lorenzo a gólvonalról tisztázta.

SSC Napoli v SS Lazio - Serie A TIM
egyik kedvenc játékosa, Anguissa jól játszott      Fotó: AFP

A szünet után Osimhen ápolása miatt állt percekig a játék: a nigériai csatár Patric vállával találkozott, majd elterült a füvön, de Luciano Spalletti örömére tudta folytatni a játékot. A Lazio továbbra is álló focira kényszerítette a Napolit, de jelentősen beszorult, igaz, a bajnokesélyes leginkább lepattanó lövéseket tudott felmutatni. A rómaiaknak a labda megtartásával akadt gondjuk. Az 55. percben Zielinskit öklelte fel Luis Alberto huszonnégy méterre a kaputól. A jogosan megítélt szabadrúgást Kvaratskelia lőtte fölé.

Pár perc múlva a Zielinski lőtt mellé szemben ígéretes helyről. Nehezen tudott kiszabadulni a saját térfeléről a Lazio, Maurizio Sarri, a rómaik jelenlegi, a Napoli korábbi edzője cserélt: beküldte a nem teljesen egészséges Pedrót a Lazio mezében a 100. meccsét játszó Felipe Anderson helyére. Felbátorodott a vendégcsapat, ez a feljavuló labdabirtoklásban és a rendes játékidő vége előtt a vezető gólban öltött testet: egy oldalról érkezett beadás után Kvaratskelia röviden fejelte ki a labdát, érkezett Vecino, és az uruguayi középpályás húsz méterről kapásból hatalmas gólt lőtt a Napoli kapujába.

Elmas és Politano érkezett a Napoliba a hajrára, Spalletti Anguissát és Lozanót cserélte le. Politano került helyzetbe egy gyors nápolyi kontra végén, de a nyolcszoros válogatott olasz csatár lövése szögletre pattant a 77. percben. Két perc múlva még közelebb került a gólhoz a Napoli: de Osimhen fejese kifelé pattant a kapufáról, a kipattanót a Lazio kapusa, Provedel tisztázta. 

Lobodka és Zielinski helyett Ndombele és Simeone is beszállt a hajrára a hazaiaknál, a vendégeknél Zaccagni távozott, őt Cancellieri váltotta. A 91. percben eldönthette volna a három pont sorsát a Lazio, de Milinkovics-Szavics szabadrúgása a kapufáról pattant az alapvonalon túlra. Az eredmény már nem változott. A Lazio 1-0-ra nyert Nápolyban.

A Napoli legutóbb január 4-én, az Inter ellen szenvedett vereséget az olasz bajnokságban. A mostani botlás ellenére is magabiztosan vezeti a tabellát. sikerével a Lazio az Inter és a Milan hétvégi mérkőzéséig fellépett a második helyre. 

Serie A, 21. forduló: Napoli–Lazio 0-1  (0-0), gólszerző: Vecino (67.). Az élcsoport állása: 1. Napoli 65 pont, 2. Lazio 48, 3. Inter 47, 4. Milan 47.

Borítókép: Vecino nyerte meg a délolasz rangadót a Lazionak (Fotó:AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.