A szegedi ujjgyakorlat után jöhet az idei harmadik klasszikus

Kapkodó, bizonytalan kezdés után az OTP Bank-Pick Szeged 38-26-ra legyőzte a Dabast a férfikézilabda Magyar Kupa elődöntőjében, és a Telekom Veszprémmel játszik a vasárnapi döntőben.

Magyar Nemzet
2023. 04. 08. 17:30
null
Győr 20230408 Férfi Kézilabda Magyar Kupa Final Four Elődöntők Dabas KC - OTP - Bank Pick Szeged Fotó: Koncz Márton - Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Telekom Veszprém után a másik esélyes, az OTP Bank-Pick Szeged is pályára lépett a férfikézilabda Magyar Kupa elődöntőjében. Juan Carlos Pastor csapata a Dabas ellen lépett pályára Győrben. 

Az első nyolc percben nem várt nehézségekbe ütközött a magyar bajnok, Pallag Péter remekül védett, támadásban pedig a válogatott beállója, Szöllősi Szabolcs és a horvát válogatott Zlatko Horvat vezényelte a dabasi akciókat. 

A nyolcadik percben vette át a vezetést, majd ki sem engedte a kezéből a nagyobb sebességgel játszó Szeged. Bodó Richárd és a beállóposzton játszó Rosta Miklós és Matej Gaber volt tarthatatlan. Mikler stabilitást adott csapatának a kapuban. A szorosan alakuló első tíz perc után a következő húsz perc a Szegedé volt, a félidő hajrájában már hét gólra duzzadt a két csapat közötti különbség. A meccs eldőlt, már csak a gólkülönbség maradt kérdéses.

Rosta Miklóst is nehezen tudták tartani a dabasiak      Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

A 20-13-as előnye birtokában, különösen a vasárnapi döntőre tartalékolva nem törekedett az ellenfele kiütésére Juan Carlos Pastor csapata, de a Dabas a Szeged segítségére sietett. A pontatlanul kivitelezett hét a hat elleni támadásokat üres kapus gólokkal büntette a Szeged. Még tíz perc sem telt el a második félidőből, amikor tíz gólra nőtt a két csapat közötti különbség. Majd tizenkettő. A dabasi edző, Tomori Győző két időkéréssel próbálta kizökkenteni a ritmusából a Szegedet. Ez nem sikerült, de ez leginkább a rengeteget hibázó saját csapatán múlott. A vége nagyon sima lett, a Szeged 38-26-ra győzött.

A mérkőzés hivatalos statisztikája ITT látható.

A magyar bajnok Szeged ellenfele a címvédő Veszprém lesz a vasárnapi kupadöntőben, idén harmadszor találkozik tétmérkőzésen a magyar mezőny két meghatározó csapata. 

Férfikézilabda Magyar Kupa-elődöntő: OTP Bank-Pick Szeged–Dabas 38-26 (20-13).

Borítókép: Bodó Richárd nagyon élt a Dabas ellen (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.