Menetelnek a túladagolás felé, húsvétkor is egymással játszhatnak

Eseményekben gazdag hétvégéjük lesz a kézilabdázóknak. A férfiak ma a Magyar Kupa elődöntőjében lesznek érdekeltek, ezután a női válogatott Izland elleni idegenbeli vb-selejtezője következik. Amennyiben érvényesül a papírforma, holnap is Veszprém–Szeged csata, a két csapat idei harmadik egymás elleni mérkőzése dönt az elsőségről a kupában.

2023. 04. 08. 5:58
null
Gyõr, 2022. április 24. A Telekom Veszprém játékosai ünnepelnek a kupával, miután 42-19-re gyõztek a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa döntõjében játszott mérkõzésen a gyõri Audi Arénában 2022. április 24-én. A Telekom Veszprém ezzel megvédte címét és a 29. aranyérmét nyerte. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor megvalósult a Veszprém–Szeged párosítás a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, biztossá vált, hogy a két hazai nagyágyú legalább hatszor játszik egymással a tavaszi szezonban. A két gigász menetel a túladagolás felé vezető úton, a veszprémi dominanciával zárult oda-visszavágós BL-párharc után a hétvégén jöhet a folytatás, immár hazai színtéren, a Magyar Kupa döntőjében, később az NB I-ben az alapszakasz-győzelem lesz a tét, majd következhet az egyik fél két győzelméig tartó párharc a bajnoki címért.

Az NB I-es találkozónak rögzített helye van a versenynaptárban, és matematikailag is biztos, hogy a két nagyágyú játssza a bajnoki döntőt. Egyelőre csak az nem biztos, bár roppant valószínű, hogy a holnapi kupadöntőben (tv: 17.00, M4 Sport) is összejön-e az újabb klasszikus. A párosítás alapján a Szegednek a Dabas ellen (tv: 16.00, Duna World) jóval könnyebb a dolga lesz bejutni a fináléba, mint a Veszprémnek a magyar válogatott játékosok sorát felvonultató Tatabányával szemben (tv: 13.30, M4 Sport). 

BÁNHIDI Bence; Nenadic, Petar
Nenadics és Bánhidi párharca a tavalyi kupaelődöntőben            Fotó: Illyés Tibor/MTI

Pedig a bajnoki címvédő, a hetek-hónapok óta a nyáron távozó edző, Juan Carlos Pastor utódját kereső Szeged nincsen jó formában. csapatkapitány a klubja honlapján mesélte el, milyen praktikákat vet be annak érdekében, hogy a kudarcok ne forgácsolják szét a játékosok energiáit. 

Az edzéseken általában négyszemközt beszélek a társakkal, az öltözőben pedig együtt értékeljük a helyzetet. Közös vacsorákat is szervezünk, ilyenkor az edzői stáb nélkül, egymás között beszéljük meg, miben és hogyan lehetne javulni. Össze kell tartani az öltözőt. Úgy kell nekimennünk a döntő hatvan percnek, hogy muszáj megcsinálni, mindenáron győzni kell. Erre képesek is vagyunk! – mondta Bánhidi.

Az ellenoldal képviseletében a tavalyi kupaelődöntő (a változatosság kedvéért: Veszprém–Szeged mérkőzés) egyik legjobbja, a kapuban parádés teljesítményt nyújtó Vlagyimir Cupara avatta be a gondolataiba az érdeklődőket.

Nem fáj a kezem, és a kötést is csak a biztonság kedvéért viselem – utalt a korábbi kézközépcsonttörésére a szerb kapus. – Ami a meccset illeti: tavaly nagyon sok szurkoló elkísért minket Győrbe, remélem, az idén még többen lesznek. De remélem, más nem változik. Bízom benne, hogy ugyanúgy, mint tavaly, idén is megnyerjük a Magyar Kupát – nyilatkozta a nyáron valószínűleg a Dinamo Bukaresthez távozó Cupara.

Vb-selejtező Izlandon

A női kézilabda-válogatott ma Hafnarfjördurban Izland ellen (tv: 18.00, M4 Sport) selejtez a decemberi világbajnokságon való részvételért. A párharc visszavágóját jövő szerdán Érden játsszák, a győztes kijut a dán, norvég, svéd közös rendezésű világbajnokságra. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány betegség miatt nem számíthat Faluvégi Dorottya és Szöllősi-Zácsik Szandra játékára, helyettük az MTK irányítója, Pál Tamara és a Mosonmagyaróvár balátlövője, Juhász Gréta került be a keretbe. 

Borítókép: Tavaly a Veszprém ünnepelhetett (Forrás: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.