A válogatott kerettag kapus nem volt boldog a ZTE–Kisvárda után

Nem született gól a Zalaegerszeg és a Kisvárda egymás elleni meccsén az NB I 26. fordulójának záró meccsén vasárnap. Demjén Patrik, a ZTE válogatott kerettag kapusa szerint a kupadöntőbe jutás rányomta a bélyegét a mostani gyenge teljesítményre.

Magyar Nemzet
2023. 04. 09. 18:38
null
Forrás: Pezetta Umberto/Zalai Hírlap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zalaegerszeg kedden hosszabbításban, egy öngóllal győzte le a Puskás Akadémiát a Magyar Kupa elődöntőjében, és története során másodszor bejutott a fináléba. A bajnokságban ezután azonban vérszegény teljesítményre futotta csak Ricardo Moniz együttesétől.

Akárcsak a másik vasárnapi meccs, a Vasas–Honvéd, a ZTE–Kisvárda is alacsony színvonalat hozott az NB I-ben, Zalaegerszegen ráadásul gól sem született. Helyzet sem volt sok a meccsen, leszámítva azt, hogy a 29. percben Ikoba fejese után a keresztléc mentette meg a Kisvárdát a góltól, a második félidő elején pedig a hazaiak kapusának kellett nagyot védenie. 

A 0-0-s döntetlen gyakorlatilag tükrözte a látottakat: egyik csapat sem érdemelt győzelmet.

– Nagyon nehéz meccs volt, sok párharc, sok küzdelem jellemezte – fogalmazott a 100. NB I-es meccsét játszó kisvárdai Lucas. – A második félidő elején közel voltunk a gólhoz, utána ikszes lett a meccs. Mostanában nem tudunk nyerni, de legalább pontot viszünk haza.

A hatodik helyen álló Kisvárda legutóbb februárban nyert az NB I-ben, azóta két vereség mellett a mostani volt a negyedik döntetlenje. A nyolcadik ZTE ugyan a másodosztályú Budafok elleni fináléban esélyesnek számít a kupagyőzelemre, de a bajnokságban mindössze három pont választja el a kieső helyen álló Honvédtól.

– Az egy ponttal nem vagyunk sokkal beljebb, de hátul stabilak voltunk, csak egy-két lehetősége volt az ellenfélnek, amit meg tudtam oldani – fogalmazott Demjén Patrik, a ZTE válogatott kerettag kapusa. – Kedden végigjátszottunk 120 percet, ami rányomta a bélyegét erre a meccsre. Fejben tudtunk végig koncentrálni, a gól hiányzik a játékunkból. Nem vagyok elégedett.

NB I, 26. forduló:
ZTE FC–Kisvárda Master Good 0-0, Zalaegerszeg, 1682 néző v.: Bogár.

Korábban játszották:

Vasas FC–Budapest Honvéd FC 0-1 (0-0), Új Illovszky Rudolf Stadion, 1984 néző, jv.: Berke, gólszerzők: Lukics (85.).

Mezőkövesd–Debrecen 0-1 (0-0), Mezőkövesd, 2126 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Dreskovics (55.). Kiállítva: Lagator (Debrecen, 62.)

Puskás Akadémia–Kecskemét 0-3 (0-1), Felcsút, Pancho Aréna, 1810 néző, jv.: Derdák. Gólszerző: Horváth K. (6., 55.), Szalai (50.)

Fehérvár–Újpest 0-0 (0-0), Mol Aréna Sóstó, 4953 néző, jv.: Pintér Cs.

Paks–Ferencváros 3-2 (1-1), Paks, 4280 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Varga B. (35., 11-esből 55.), Papp (70.), illetve Zachariassen (23.), Botka (57.). Kiállítva: Abena (67.)

Borítókép: Nem született gól a ZTE és a Kisvárda meccsén (Fotó: Pezetta Umberto/Zalai Hírlap)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.