„Impotensek vagyunk” – bocsánatért esedezett a Vasas csatára

Kései góllal dőlt el az NB I-ben kieső helyen álló Vasas és Honvéd egymás elleni rangadója. Az 1-0-s sikernek a vendég kispestiek örülhettek, más örömük viszont nekik sem lehetett: borzalmas színvonalú játékot hozott a meccs, amely tökéletesen megmutatta, miért e két csapat áll az utolsó két helyen az élvonalban. Novothny Soma nem kertelt a meccs végén.

Magyar Nemzet
2023. 04. 09. 16:26
NOVOTHNY Soma
Labdarúgó NB I - Vasas FC-Budapest Honvéd Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 85. percben történt: a Honvéd csereként beküldött 18 éves játékosa, Keresztes Noel bátran kapura lőtte a labdát, amely elakadt az egyik Vasas-védőben, s a lepattanóra ott termett a szerb csatár, Nenad Lukics, és közelről a jobb felső sarokba lőtt. Ezzel a góllal győztek 1-0-ra a kispestiek a Vasas otthonában.

HOLENDER Filip
A volt válogatott Holender Filip és a Vasas tovább bukdácsol az NB I-ben. Fotó: Vasvári Tamás

A többi tulajdonképpen szóra sem érdemes: borzalmas, NB II-es színvonalú mérkőzés volt, amelyen egyik csapat sem tudta megmutatni, miért lenne helye a következő idényben is az élvonalban. Azt annál inkább bizonyították, hogy miért állnak kieső helyen.

A Honvédnak ugyanakkor van legalább egy olyan játékosa, aki a fontos pillanatokban hozza, amit kell: Lukics a 12. gólját szerezte az idényben, amivel a második helyen áll az NB I góllövőlistáján. 

Életmentőnek is tekinthető a Vasas elleni találata, hiszen bármennyire gyenge volt a Honvéd is, a kicsikart győzelemmel egy pontra megközelítette a szombaton az Újpest ellen ikszelő, még bennmaradó helyen álló Fehérvárt. Kispesten a remény tovább él.

Novothny Soma: Elnézést kérünk a szurkolóktól!

Az újabb vereség ugyanakkor szinte megpecsételte a Vasas sorsát. A klub a hét közben kiesett a másodosztályú Budafok ellen a Magyar Kupából, ami után menesztette Kondás Elemér vezetőedzőt. Megbízott edzőként Desits Szilárd vette át az irányítást, de két nap alatt nem tett csodát, a Vasas a 19 pontjával továbbra is utolsó, hátránya már a Honvéd mögött is kilenc pont.

– Nehéz szavakat találni, köszönjük a szurkolóknak, akik még most is kilátogattak a stadionba – nyilatkozta az M4 Sport kamerájába a meccs után Novothny Soma, a Vasas Bundesligát is megjárt csatára. – Van hátra hét forduló, a saját magunk büszkesége a tét, és amíg matematikailag nem estünk ki, addig küzdenünk kell. Borzasztó érzés, hogy ennyire impotensek vagyunk támadásban, nem tudunk egy beadást csinálni, ami nekem, középcsatárként szörnyű érzés, hiszen ezekből élek. De nem jutunk el addig sem, hogy beadhassuk a labdát. Itt tartunk… Elnézést kérünk a szurkolóktól.

NB I, 26. forduló:
Vasas FC–Budapest Honvéd FC 0-1 (0-0), Új Illovszky Rudolf Stadion, 1984 néző, jv.: Berke, gólszerzők: Lukics (85.).

Korábban játszották:

Mezőkövesd–Debrecen 0-1 (0-0), Mezőkövesd, 2126 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Dreskovics (55.). Kiállítva: Lagator (Debrecen, 62.)

Puskás Akadémia–Kecskemét 0-3 (0-1), Felcsút, Pancho Aréna, 1810 néző, jv.: Derdák. Gólszerző: Horváth K. (6., 55.), Szalai (50.)

Fehérvár–Újpest 0-0 (0-0), Mol Aréna Sóstó, 4953 néző, jv.: Pintér Cs.

Paks–Ferencváros 3-2 (1-1), Paks, 4280 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Varga B. (35., 11-esből 55.), Papp (70.), illetve Zachariassen (23.), Botka (57.). Kiállítva: Abena (67.)

Vasárnap:

Zalaegerszeg–Kisvárda 16.30

Borítókép: Novothny Soma elnézést kért a Vasas-szurkolóktól a Honvéd elleni vereség után (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.