Karim Benzema döntött a jövőjéről a Real Madridban

Szerdán mesterhármassal és gólpasszal vezette fényes győzelemre Karim Benzema a Real Madrid együttesét az ősi rivális Barcelona otthonában, de továbbra sincs szerződése a következő idényre az aranylabdás francia csatárnak. A jövője mégis eldőlni látszik: spanyol sajtóhírek szerint Benzema elutasította a neki tett, mesés fizetésről szóló szaúdi ajánlatot.

Magyar Nemzet
2023. 04. 09. 15:41
BENZEMA, Karim
Barcelona, 2023. április 06. Karim Benzema, a Real Madrid játékosa, miután megszerezte csapata negyedik gólját az FC Barcelona ellen a labdarúgó spanyol Király Kupa elõdöntõjének visszavágó mérkõzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban 2023. április 5-én. MTI/EPA/EFE/Enric Fontcuberta Fotó: MTI/EPA/EFE/Enric Fontcuberta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

is egyike azoknak a sztároknak , akiknek bő két hónap múlva, június végén lejár a szerződésük a Real Madriddal. Onnantól a 35 éves támadó szabadon igazolhatóvá válik, oda megy, ahova akar, abba a Realnak már nem lehet beleszólása. Év eleje óta tartotta magát a pletyka, hogy Benzema korábbi csapattársa, útjára léphet, és Szaúd-Arábia igazol, ahol őt is mesés fizetéssel várják.

BENZEMA, Karim
Benzema háromszor vette be a Barcelona kapuját. Fotó: Alejandro García

Ebből azonban – egyelőre – nem lesz semmi, legalábbis a spanyol Marca című lap információja szerint az említett ajánlat valóban létezett, de Benzema már elutasította azt, ugyanis eldöntötte, hogy legalább egy idényt még mindenképpen a Realban szeretne futballozni.

Minden valószínűség szerint ez ellen a klubnak sem lehet kifogása, hiszen Benzema a jelenlegi idényben is a Real legeredményesebb játékosa, 32 tétmeccsen 25 gólt számlál. Áprilisban már két mesterhármast is jegyzett Benzema, aki nemrég a Real Valladolid elleni 6-0-s La Liga-győzelemből hét perc alatt vette ki a részét triplával, majd szerdán a Barcelona ellen idegenben 4-0-ra megnyert El Clásico főszereplője volt – három góllal és egy gólpasszal járult hozzá a madridiak győzelméhez a Spanyol Kupa elődöntőjében.

Ezzel Benzema lett az első Real-játékos Puskás Ferenc óta, aki mesterhármast ért el a Camp Nouban. Bizony, erre még Cristiano Ronaldo sem volt képes.

A Marca cikke nyomán tehát már csak idő kérdése, hogy bejelentsék, Benzema meghosszabbítja a szerződését a Reallal, amelyben minimum 2024 nyaráig maradna, így lejátszhatná a 15. idényét is a klubban, amellyel már így is 24 trófeát nyert. 

Ugyanakkor a lap azt is megjegyzi, hogy Benzema szaúdi jövője továbbra is nyitott kérdés, hiszen a nevével fémjelzett akadémiát is indítanának az országban.

Borítókép: Karim Benzema tovább írhatja a Real Madrid történelmét (Fotó: MTI/EPA/EFE/Enric Fontcuberta)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.