Ancelotti már meg sem lepődött a kivégzés után

A hazai pályán összeszedett egygólos hátránya után a Real Madrid idegenben 4-0-ra nyert a Barcelona ellen a spanyol Király-kupa elődöntőjében. A Real edzője, Carlo Ancelotti már meg sem lepődött Karim Benzema újabb mesterhármasán. A Barcelonát irányító Xavi pedig nem a csapata sérült játékosaira fogta a vereséget.

Magyar Nemzet
2023. 04. 06. 7:26
Real Madrid v Liverpool FC: Round of 16 Second Leg - UEFA Champions League
Real Madrid v Liverpool FC: Round of 16 Second Leg-UEFA Champi Fotó: NurPhoto via AFP/JOSE BRETON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Minden bejött! – kürtölte világgá a Barcelona elleni 4-0-s győzelem után a Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti. A madridiak edzője nem fogta vissza magát, amikor a saját csapata teljesítményéről volt szó. – Nagyszerű meccset játszottunk, megérdemelt nyertünk. A második félidőben nagyon jól teljesítettünk, pedig nagyon nehéz meccset játszottunk. Amikor lehetőségünk nyílt rá, veszélyt teremtettünk az átmenetekben. Minden bejött, támadásban és védekezésben egyaránt. Vinicius megtartotta a labdát, gólt szerzett és Benzema is visszatért. Ma ugyanolyan határozott volt, mint mindig – utalt arra az olasz edző, hogy a francia a Valladolid elleni tripla után a Barcelona ellen is mesterhármast ért el. A Real 61 év után nyert kupapárharcot a Barcelona ellen, úgy, hogy a visszavágót hátrányból fordította meg az ellenfele pályáján. 

FC Barcelona v Real Madrid CF: Semi Final Second Leg - Copa Del Rey
Így örült a Real a Npu Campban       Fotó: Joan Valls/Urbanandsport/AFP/Europress

A Barcelona edzője, Xavi nem akart a Barca sérültjeivel takarózni. – Az első félidőben nagyon jók voltunk. Meg kellett volna állítanunk az ellentámadásukat az első góljuk előtt. A második félidőben kivégeztek minket. Önkritikusnak kell lennünk, és folytatnunk kell a munkát – kezdte a meccs utáni értékelést Xavi.

A Barcelona négy kulcsfontosságú játékosát nélkülözte, Andreas Christensen, Frenkie De Jong, és Ousmane Dembele sem léphetett pályára, de Xavi nem akarta a hiányzásukat ürügyül használni az eredményre. – Kifogásnak hangzik, ha a sérülésekről beszélünk. Nagyon jól játszottunk az első félidőben. Büszke vagyok erre. Már mondtam, hogy a Real Madrid volt a párharc favoritja, ők nyerték meg legutóbb a Bajnokok Ligáját – mondta a katalánok edzője.

A Barcelona ebben az évben triplázni nem fog: a Szuperkupa megnyerése után jó eséllyel a bajnokságban is célba ér, 12 pont előnnyel vezet a Real előtt, de a Király-kupában nem tud diadalmaskodni, és az Európa-ligában is búcsúzott, a nyolcaddöntőben esett ki a Manchester Uniteddel szemben. 

Király-kupa, elődöntő, visszavágó: Barcelona–Real Madrid 0-4 (0-1), gólszerző: Vinícius (46.), Benzema (50., 58., 81., a másodikat 11-esből). Döntőbe jutott a Real Madrid, 4-1-es összesítéssel.

Borítókép: Ancelotti nem fogta vissza magát (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.