Ki nem találná, ki szerzett gyorsabb mesterhármast Benzemánál!

Újra Karim Benzema volt a Real Madrid vezére. A francia csatár hét perc alatt ért el mesterhármast a Real Valladolid ellen 6-0-ra megnyert meccsen a La Liga 27. fordulójában. A királyi gárda történetében csak ketten tudtak ennél rövidebb idő alatt triplázni.

Magyar Nemzet
2023. 04. 02. 19:28
Karim Benzema
Real Madrid's French forward Karim Benzema reacts to missing a chance to score during the Spanish league football match between Real Madrid CF and Valencia CF at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on February 2, 2023. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a Barcelona szombaton 4-0-ra kiütötte az Elchét, a Real Madrid is győzelmi kényszerben lépett pályára, már ha a forduló előtti 12 pontos hátrányból még reménykedik valaki a címvédésben. Mindenesetre Carlo Ancelotti csapata semmit sem bízott a véletlenre, az első félidőben már 4-0-ra vezetett a Valladolid ellen, a vége pedig hat gól lett.

A gólgyártást kezdte meg a 22. percben, majd következtek Karim Benzema percei. Egész pontosan hét percről beszélünk, ennyi idő kellett neki, hogy mesterhármast érjen el. Az aranylabdás francia először a 29. percben passzából volt eredményes, majd három perccel később szép lövőcsel után a kapu bal oldalába lőtt. A 36. percben pedig Rodrygo beadásából félollózó mozdulattal húzta a kapuba a labdát.

Benzema 1992 óta a leggyorsabb mesterhármast érte el a Real Madrid mezében, összességében pedig a harmadik leggyorsabbat a klub színeiben. A Marca cikke szerint 1992. április 19-én Fernando Hierro hat perc alatt vette be háromszor az Espanyol kapuját. A Real-legenda középhátvéd volt, így különösen bravúros volt a teljesítménye. 1950-ben pedig a támadó Pahino ennél is gyorsabb volt, mindössze négy perc alatt triplázott.

– Többször megcsinálta már, elképesztő játékos, tizennégy éve itt van, és folyton rúgja a gólokat. Nem nagyon lehet mást mondani róla – dicsérte csapattársát Lucas Vázquez, aki a Real hatodik gólját szerezte a meccsen.

Megszólalt Ancelotti is a találkozó után, bár ő nem csak Benzemáról beszélt. Arról kérdezték, hogy aggódik-e a jövője miatt, miután a brazil válogatott szövetségi kapitányaként folytathatja a sajtóhírek szerint. – Látja, hogy aggódom? – ütötte el viccesen a kérdést a BL-negyeddöntőre készülő olasz edző, aki Benzemára is kitért röviden: – A legjobb formáját hozta a meccsen, így minden könnyebb volt.

Borítókép: döntötte el a Valladolid elleni bajnokit (Fotó: AFP/Javier Soriano)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.