Baki a javából: a saját csapatuk buszát dobálták meg a drukkerek + fotó

Revansot akartak venni egy korábbi esetért az argentin Tigre futballklub szurkolói a Sao Paulo játékosain, de a tervük kivitelezésébe hatalmas hiba csúszott.

Magyar Nemzet
2023. 04. 07. 8:42
Tigre Sao Paulo
Tigre's defender Abel Luciatti (L) and Sao Paulo's forward Erison vie for the ball during the Copa Sudamericana group stage first leg football match between Tigre and Sao Paulo at the Jose Dellagiovanna stadium in Buenos Aires on April 6, 2023. (Photo by Luis ROBAYO / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

​Egy csoportba került az argentin Tigre és a brazil Sao Paulo csapata a második számú dél-amerikai kupasorozat, a Copa Sudamericana csoportkörében. Pikáns párosításról volt szó, mivel a két klub 2012-ben a sorozat döntőjében találkozott egymással, a 0-0-ra végződött első felvonás után a brazil visszavágón a Sao Paulo 2-0-ra győzött, és ezzel elhódította a trófeát az argentinok orra elől. 

​A mérkőzés azonban nem zajlott le simán, sőt, a második félidőt már nem tartották meg, mivel a Tigre futballistái elutasították, hogy ismét a pályára lépjenek. Jó okuk volt rá, ugyanis a vendégek védője, Lucas Orban elmondása szerint a szünetben a helyi rendőrök behatoltak a csapat öltözőjébe, fegyvert fogtak a Tigre kapusára, Damian Albilra, a többi játékost pedig gumibottal ütötték-vágták.

Az argentin klub szurkolóinak emlékezetükbe vésődtek a történtek, és a két csapat mostani, magyar idő szerint péntek hajnalban megrendezett meccsére hosszú ideje készültek, bosszúra esküdtek.

Először azzal próbálkoztak, hogy tűzijátékok használatával megzavarják a meccs előtt a Sao Paulo labdarúgóinak az álmát, de szó szerint füstbe ment a tervük, mert a vendégjátékosok nem abban a hotelben szálltak meg, ami előtt a drukkerek hangoskodtak. A következő lépés a Sao Paulo buszának megrongálása lett volna, de a szurkolók ismét bakot lőttek, mert a braziloké helyett a saját csapatuk járművét dobálták meg kövekkel…

Erről maga Agustín Cardozo, a Tigre egyik játékosa számolt be a közösségi oldalára feltöltött fénykép kíséretében. Üzent a drukkereknek, hogy hagyják abba a dobálózást, mert a kedvenceikre támadtak rá.

Az argentinok bakisorozatát a meccs „koronázta meg”, amelyet a Tigre 2-0-ra elveszített.

Borítókép: A kép csalóka, nem a brazilok estek orra (Fotó: AFP/LUIS ROBAYO)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.