Bognár György a hétvégétől újabb győzelmi sorozatot akar építeni

A labdarúgó NB I 27. fordulójának a zárásaként az Újpest 3-2-re legyőzte a Paksot, és ezzel lépéselőnybe került a vetélytársaival szemben a kiesés ellen vívott harcban. Nebojsa Vignjevics vezetőedző szerint ez fontosabb volt, mint hogy a csapata szépen futballozzon. A paksiak hatmeccses győzelmi sorozata szakadt meg ezzel a vereséggel, amely egyáltalán nem ejtette kétségbe Bognár György vezetőedzőt, aki újabb sorozatot kezdene építeni a következő fordulótól.

Magyar Nemzet
2023. 04. 17. 7:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szép, hatmeccses győzelmi sorozat ért véget Újpesten azzal, hogy a Paks izgalmas meccsen 3-2-re kikapott . csapata kétszer egyenlíteni tudott, a harmadik hazai gólra viszont már nem volt válasza. A Paks pedig maradt ugyan a harmadik helyen, de hét pontra nőtt a hátránya a második Kecskemét mögött, és mindössze eggyel előzi meg az őt üldöző Debrecent és Puskás Akadémiát. Őt ismerve nem meglepő, hogy Bognár György nem volt elégedett, ám cseppet sem élte meg tragédiaként a vereséget:

 

– Nem játszott jobban az Újpest, ez egy brusztos meccs volt, a kettő kettő reálisabb eredmény lett volna, de a futballban nincs ha. Egyik félidőben sem alakult ki igazi játék. A szünetben a cserékkel megpróbáltunk reagálni. Párharcokat kellett volna nyerni, és odaérni a kapu elé. 

Minőségileg ez ma kevés volt, sajnos a cserék sem tudtak annyit hozzátenni, amennyit kellett volna, nem változott a játékunk. Ugyan szereztünk labdákat, de azokat gyorsan vissza is adtuk az Újpestnek. 

Rendre mélyről kezdeményeztünk, holott egy ilyen összecsapáson át kellett volna rúgni a középpályát. A második és a harmadik kapott gólunk is elkerülhető lehetett volna. Persze nem lehet minden találkozónkat megnyerni, nem történt semmi olyan, ami miatt aggódnunk kellene. A jövő héten el kell kezdeni építeni egy újabb sorozatot – nyilatkozta a mérkőzést követően a paksi vezetőedző.

Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

Az Újpest ezzel a sikerrel rendkívül fontos három ponttal gazdagodott a kiesés elleni harcban, akaratból is jelesre vizsgázott, és szép estét szerzett a szurkolóinak. Ezt nézve szinte mellékes, hogy milyen játékkal nyert, bár Nebojsa Vignjevics vezetőedző ezzel nem volt tökéletesen elégedett:

– Tudtuk, hogy ebben a fordulóban több eredmény úgy alakult, hogy kedvez nekünk, és ez a mai három pont egy kicsivel jobb helyzetbe hozott minket. Az előző mérkőzés után volt, aki azt mondta, hogy a Fehérvár elleni meccs nem volt túl izgalmas. Nos, a mai találkozó lehet, hogy izgalmasabb lett, de én úgy érzem, hogy nem volt benne sok futball. 

Nagyon nehéz egy olyan csapat ellen játszani, mint a vendégcsapat, a játékosai nagyon erőteljesek, nagyon hatékonyan fociznak, rengeteg párharcot vívnak, hosszú labdákkal operálnak, az ember sosem tudja az esetükben, hogy a labda hova fog kerülni, és ez nyilván nyomást is helyezett ránk. Azt hiszem, hogy az első gól után a csapatom nem értette meg igazán azt, hogy a Paks bizony nem fogja feladni.

Talán a második félidőben jött el, hogy tényleg kitisztult a kép, hogy meg kell küzdeni minden labdáért, nem lehet arra számítani, hogy a Paks majd kiengedi a kezéből ezt a mérkőzést. De úgy érzem, hogy megérdemeltük a mai győzelmet. Van, aki nagyon szeretne szépen futballozni, de vannak olyan mérkőzések, amelyeken egyszerűen nem lehet szépen játszani. A lényeg most az eredmény volt.

Borítókép: Bognár György nem esett kétségbe a vereség miatt (Fotó: Pusztai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.