Gundel-Takács hatalmasat hibázott, de a védelmére keltek + videó

A labdarúgó NB II. 31. fordulójában csütörtökön játszott meccsen a listavezető Diósgyőr 0-1-ről 2-1-re fordítva nyert a másodosztályban csak 11., de a Magyar Kupában döntőbe jutott Budafok ellen. A vendégek győztes gólja a 91. percben Gundel-Takács Bence kapus hatalmas hibája után született. A Budafok vezetőedzője, Mátyus János védelmébe vette a játékosát.

Magyar Nemzet
2023. 04. 14. 10:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozó 91. percében Gundel-Takács Bence egy hazaadást követően röviden passzolt Fótyik Dominik felé, Lukács Dániel pedig lecsapott a labdára, majd egy igazítás után a budafoki kapuba lőtt, eldöntve ezzel a három pont sorsát…

A jelenet ITT tekinthető meg.

Mátyus János, a Budafok vezetőedzője a lefújás után a következőket nyilatkozta:

– Gratulálok az ellenfelünknek. A Diósgyőr brutálisan erős csapat, nem véletlenül jut vissza az első osztályba. Borzasztóan fáj a szívem, mert helytálltunk, a pályán eltüntettük a különbséget, nagyszerűen futballoztunk, de a végén jött egy fatális hiba, amit nem is igazán láttam, mert a cserével voltam elfoglalva. De ha valaki most Gundel-Takács Bencét hibáztatná, ne tegye, mert főszerepe volt abban, hogy bejutottunk a kupadöntőbe. Ilyen a futball…

– A Dorog ellen is ugyanilyen gólt szereztem, akkor a 93. percben kaptam a kapustól gólpasszt, és azzal nyertünk. A mostani meccs is nehéz volt, nagyon örülök, hogy győztünk – mondta Lukács Dániel.

Kuznyecov Szergej, a Diósgyőr vezetőedzője így értékelt:

– Az utolsó pillanatban némi szerencsével szerzett góllal nyertünk, de ha azt nézzük, mennyi munkát tettünk a mérkőzésbe, akkor bátran mondhatjuk, hogy megérdemelten győztünk. Több helyzetet dolgoztunk ki, jobban játszottunk, és az őszi mérkőzéshez hasonlóan a közvetlenül a lefújás előtt szerzett góllal nyertünk, még ha egy kicsit másmilyen típusúval is. Az öltözőben már hallottam a „Fergie-time” alapján kitalált „Kuznyecov-time” kifejezést, de én arra kérem a srácokat, hogy próbálják meg hamarabb eldönteni a mérkőzéseket.

Egyébként a Budafok szurkolói is kiállnak Gundel-Takács Bence mellett.

„Nem Gundi a hibás. A 91. percben félpályánál nem hátrafele játszunk, ezzel kellemetlen helyzetbe hozva többek között a kapust. Gundinak sok fontos védést és ezzel fontos pontokat köszönhetünk” – ilyen és ehhez hasonló bejegyzéseket olvashatunk a Budafoki MTE Facebook-oldalán. 

A fordulóban a tabellán második MTK hazai pályán 2-0-ra kikapott a Haladástól. A kék-fehérek október 16. óta 18 veretlenül megvívott meccs után először veszítettek a bajnokságban. A DVTK így négy ponttal vezet fővárosi riválisával szemben és egyre biztosabbnak tűnik a feljutása, mivel hét fordulóval a vége előtt tizenöt ponttal előzi meg a harmadik Ajkát.

NB II, 31. forduló:
MTK Budapest–Szombathelyi Haladás 0-2 (0-1)
Budafoki MTE–Diósgyőri VTK 1-2 (0-0)
 Szentlőrinc SE–ETO FC Győr 0-0

szerdán játszották:
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–FC Ajka 0-0
Pécsi MFC–Tiszakécskei LC 0-1 (0-0)
Kolorcity Kazincbarcika SC–Soroksár SC 1-3 (0-1)
Gyirmót FC Győr–BFC Siófok 1-2 (1-1)
Dorogi FC–Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (1-1)
Békéscsaba 1912 Előre–Aqvital FC Csákvár 1-2 (1-1)
Credobus Mosonmagyaróvár–HR-Rent Kozármisleny 0-1 (0-0)

Az élcsoport: 1. Diósgyőr 70 pont, 2. MTK 66, 3. Ajka 55

Borítókép: A diósgyőri szurkolóknak megérte elutazniuk Budafokra (Forrás: Facebook/Diósgyőri VTK)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.