Maguire öngólja után újra célkeresztben, pedig most nem érdemli meg + videó

Hiába vezetett tegnap éjjel a 83. percben hazai pályán 2-0-ra a Manchester United a Sevilla ellen a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjében az első mérkőzésen, a vége 2-2-lett, még két elképesztően peches öngól maradt a végére. Az „elátkozott” csapatkapitány, Harry Maguire fejéről a 92. percben pattant be a labda…

Magyar Nemzet
2023. 04. 14. 8:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marcel Sabitzer két góljával a Manchester United a 21. percben már 2-0-ra vezetett, de a meccs vége borzalmasan alakult az angolok számára. A 84. percben Jesús Navas jobbal hat méterről, éles szögből nagy erővel középre rúgta a labdát, ami az előtte a keresztpasszt elszámító Tyrrel Macacián megpattanva vágódott be a kapuba. A 92. percben pedig Jusszef en-Nesziri fejese után Harry Maguire fejéről pattant be a labda, ami nem is a kapu irányába ment volna; mindét manchesteri játékos hihetetlenül peches volt.

Maguire
Maguire fél térden, a manchesteriek nem hiszik el, hogy ez megtörténhetett Forrás: Twitter/Europa League

A jelenetek ITT tekinthetők meg.

S ha mindez nem lenne elég baj az MU-nak, a találkozón és Lisandro Martínez is megsérült, Maguire előbbi helyére állt be a szünetben, Bruno Fernandes pedig sárga lapot kapott, és a visszavágón nem játszhat. Az pedig továbbra is kérdés, hogy a sérült mikor térhet vissza. Martínez a 86. percben sérült meg, s mivel a hazaiaknak nem volt cserelehetőségük, tízen maradtak a pályán.

Erik ten Hag vezetőedzőnél a két belső védő egyértelműen Raphaël Varane és Lisandro Martínez, s a meccsen mindketten kidőltek. Így kapott szerepet a szurkolók körében népszerűtlen Maguire, akinek nagyon rossz periódusai voltak, de Ten Hag nem írta le a csapatkapitányt, s ad neki lehetőséget.

Maguire nagyon jól játszott – szögezte le Erik ten Hag

Múlt szombaton az Everton ellen hazai pályán 2-0-ra megnyert találkozón kezdőként végig a pályán volt, és kifejezetten jól játszott.  „Azt hiszem, ez a Maguire már más, mint akit az első hetekben, hónapokban láttam – nyilatkozta Erik ten Hag. Maguire-ra a tegnapi meccsen sem lehetett rá panasz, de az öngólja után várható volt, hogy a kritikusai rajta köszörülik a nyelvüket…

Ten Hag megvédte Maguire-t, kijelentette, hogy nagyon jól játszott a számukra szörnyen balszerencsés meccsen, s leszögezte, hogy a 2-2 után még teljesen nyílt a párharc.

A játéknap legnagyobb védesei, David de Gea (MU) két, Yassine Bounou (Sevilla) egy hárításával bekerült az UEFA összeállításába:

Borítókép: Harry Maguire nem hibáztatható az öngóljáért (Forrás: Twitter/ESPN FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.