Havertz nekiment a Chelsea tulajdonosainak az edzőváltások miatt

Két borzasztó idényt futó angol sztárcsapat összecsapása pont olyan volt, mint a formájuk: Chelsea–Liverpool 0-0. A rangadó mégis sok érdekességet hozott a pályán kívül: Jürgen Klopp kegyetlenül őszinte volt saját magával, Kai Havertz a londoni klub vezetőségét bírálta, Frank Lampard pedig újra feltűnt a Stamford Bridge-en. Véletlenül? Talán nem.

Magyar Nemzet
2023. 04. 05. 11:55
HAVERTZ, Kai; MATIP, Joel
London, 2023. április 04. Kai Havertz, a Chelsea (b) és Joel Matip, a Liverpool játékosa az angol labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában játszott Chelsea-Liverpool mérkõzésén Londonban, 2023. április 4-én. MTI/EPA/Andy Rain Fotó: Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League nyolcadik fordulójából elhalasztott Chelsea–Liverpool rangadót játszották le kedden este, de gól nem született. A győzelem megszerzésére elsősorban a Chelsea-nek volt sansza, amely sorra puskázta el a helyzeteit, már néhány perc után háromgólos előnybe kerülhetett volna, de később sem volt pontosabb a kapu előtt. Mintha el lenne átkozva a londoni klub, amely vasárnap rúgta ki Graham Potter vezetőedzőt, így egy megmaradt stábtag, Bruno Saltor irányított ideiglenesen.

HAVERTZ, Kai
Kai Havertz hiába küzdött a Liverpool elleni rangadón. Fotó: Andy Rain

– Elég helyzetet alakítottunk ki ahhoz, hogy megnyerjük a meccset, két gólunkat is visszavonták. A fiúk mindent megtettek, kitették a szívüket a pályára. Ennél többet nem kérhetek – védte meg játékosait Saltor. Mindazonáltal a Chelsea zsinórban a harmadik meccsén maradt nyeretlen, s bár a BL-ben a Real Madrid elleni negyeddöntőre készül, a Premier League-ben mindössze a 11. helyen áll, és már két vezetőedzőt elfogyasztott az idényben: szeptemberben Thomas Tuchel távozott, most Potter.

A Chelsea állítólag már felvette a kapcsolatot a Bayern Münchentől elküldött Julian Nagelsmannal és a katari vb után a spanyol válogatott éléről távozott Luis Enriquével. Kérdés, hogy velük sikerül-e gyorsan megegyezni, mert ha nem, az is elképzelhető, hogy az idény végéig más megoldást keresnek. Az angol sajtó egyből ráugrott arra, hogy Frank Lampard hosszú idő után újra feltűnt a Stamford Bridge-en, a Liverpool elleni meccset a lelátón nézte meg. 

A klub egykori legendás középpályása 2019 és 2021 között egyszer már vezette edzőként a csapatot, legutóbb az Evertonnál dolgozott, onnan januárban menesztették. Akár Lampard is lehet beugró a nyárig, ha a klasszis edzők csak az új idénytől vállalnák a feladatot, ami a Chelsea-nél uralkodó káoszból kiindulva nem is lenne meglepetés.

– Először is szeretném megköszönni Bruno Saltornak és az edzői stábnak, hogy a csapat élére álltak, miután a vezetőedzőt menesztették, minden tiszteletem az övék – nyilatkozta a Liverpool elleni döntetlen után Kai Havertz, a Chelsea német sztárja, aki egymaga három nagy helyzetet hagyott ki a rangadón. – A klubnak tisztelnie kell őket, de nem az én dolgom azon gondolkodni, hogy ki veszi át az irányítást, erről a tulajdonosok döntenek. Mi tesszük a dolgunkat a pályán, de az biztos, hogy minden játékosnak könnyebb, ha van egy edző, aki hosszabb távon dolgozhat.

Tiszta beszéd és bátor bírálat Havertz részéről a Chelsea amerikai vezetősége felé. 

Klopp: Ilyen múlttal már nem lennék a Liverpool edzője

A hasonló őszinte mondatokat a rangadó másik német főszereplőjétől már megszokhattuk, és a Liverpoolt vezető Jürgen Klopp ezúttal sem fogta vissza magát.

– Már nem lennék a Liverpool edzője, ha korábban lett volna néhány ilyen idényem – jelentette ki kegyetlen őszinteséggel Klopp. – Ezen most át kell mennünk, ilyen az élet, meg kell harcolnunk a szerencsénkért. Nem adjuk fel, küzdeni fogunk. Erről sokat beszélhetünk, de a végén bizonyítanunk is kell. Ezen a meccsen tettünk egy lépést a helyes irányba.

A Liverpool három vesztes tétmeccs után először nem kapott ki. Ugyanakkor a március eleji, Manchester United elleni 7-0-s győzelem óta hadilábon áll a csapat a góllövéssel is, a Chelsea elleni volt azóta a negyedik meccs, amelyeken összesen egy gólt szereztek a Vörösök. Ők a BL-ben már nincsenek versenyben, a bajnokságban pedig csak egy picit állnak jobban a Chelsea-nél, a jelenlegi nyolcadik hely az Anfield Roadon is óriási csalódás.

Borítókép: Kai Havertz szerint a gyakori edzőváltás nem jó a Chelsea-nek (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.