Hosszú Katinka meglepő bejelentést tett

Hosszú Katinka az idei versenyszezont biztosan kihagyja, hiszen várandós. Minden emberi számítás szerint ez az irigylésre méltó pályafutása végét jelenti, hiszen májusban már a 34. születésnapját ünnepli, ráadásul 2019 óta nem tudta megközelíteni a korábbi kimagasló eredményeit. Hosszú azonban eddig nem jelentette be a visszavonulását, sőt most éppen ennek az ellenkezőjéről nyilatkozott: leendő anyaként is tervezi az úszópályafutása folytatását.

Magyar Nemzet
2023. 04. 22. 10:25
HOSSZÚ Katinka
Budapest, 2022. június 25. A negyedik helyezett Hosszú Katinka a nõi 400 méteres vegyesúszás döntõje után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 25-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

csak szurkolóként, illetve az Iron csapat tulajdonosaként tűnt fel a Kaposváron zajló országos bajnokságon, az persze már március közepe óta ismert volt, hogy versenyezni nem fog, hiszen akkor erősítette meg a korábban már elterjedt pletykát, miszerint várandós. Pályafutása már az elmúlt három évben is erőteljesen leszállóágban volt, s mivel a közelgő gyermekáldás miatt az idei éve kiesik, jövőre pedig már 35 éves lesz, nehéz elképzelni, hogy Hosszú még vissza tud térni a világ élmezőnyébe. 

Érdekesség, hogy Hosszú visszatérésére még a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) sem számít, hiszen a szervezet a kaposvári ob apropóján kedden közzétett Facebook-posztjában az alábbiakat írta Katinkáról: „Ami pedig a távokat illeti, a 400 vegyesen elért hetes győzelmi széria számít a legjobbnak – ezt a távon még az utolsó, tavalyi ob-n is behúzta; alighanem hozzátehetjük immár: búcsúzóul.” Ez félreérthetetlen utalás arra, hogy a MÚSZ várakozása szerint Hosszú több ob-n már nem fog rajthoz állni.

Mondjuk a 2012-s londoni olimpia után se hitte volna senki, hogy lesz még belőle háromszoros olimpiai bajnok, szóval kizárni semmit sem lehet. Hosszú pedig nem is teszi ezt meg, sőt az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban bejelentette, hogy az anyaság ellenére a terveiben szerepel a pályafutása folytatása.

– Terveim szerint fogtok még így látni, jelenleg nem azt mondom, hogy ez a lezárása ennek a fejezetnek – válaszolta Hosszú Katinka arra a kérdésre, hogy láthatják-e őt még a szurkolók a vízben tempózni vagy éppen összpontosítani a rajt előtt. – Szerencsére mindent elértem, sőt többszörösen, amit szerettem volna, egy sportolónak ez mindig nagy megnyugvást jelent.

A klasszis úszó legendás, 400 vegyesen a 2016-os olimpiai döntőben felállított világcsúcsát nemrég megdöntötte a mindössze 16 éves kanadai csodaúszó, Summer McIntosh, aki 4:26,36-ról 4:25.87-re javította a rekordot. Hosszú elmondta: McIntosh hozzá hasonló edzésmódszerrel és hozzáállással dolgozik. Megjegyezte, hogy ma már biztosan tudja a szerinte nem űrbéli 4:20-as idő receptjét. – Úgyhogy érdekes, ha most lennék tizenöt, teljesen más lenne az én pályafutásom története – jegyezte meg.

A Hosszúval készült interjú teljes egészében a vasárnap este, a 22 órakor kezdődő Sport7 című műsorban lesz látható az M4 Sporton.

Borítókép: Hosszú Katinka még nem int búcsút az úszásnak (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.