Kiütés lett a rangadóból: a Győr tizenegyet számolt a Fradira

Nem hagyott esélyt a Győr a Ferencvárosnak a női kézilabda NB I rangadóján. A címvédő ETO visszavágott a tavaly decemberi 32-26-os vereségért, és 31-20-ra nyert a Fradi ellen. Van még hátra pár forduló a bajnokságból, de a Győr gyakorlatilag bebiztosította az elsőségét.

Magyar Nemzet
2023. 04. 01. 18:54
GROS, Ana; LEKIC, Andrea; TOMORI Zsuzsanna
Gyõr, 2023. április 1. Ana Gros, a Gyõr (k), valamint Andrea Lekic (b) és Tomori Zsuzsanna (j), az FTC játékosai a nõi kézilabda NB I 20. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Gyõri Audi ETO KC mérkõzésen gyõri Audi Arénában 2023. április 1-jén. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női kézilabda NB I rangadója előtt derült ki, hogy hiányzik a Ferencváros átlövője, a válogatott első számú jobbkezes lövője, Szöllősi-Zácsik Szandra. De nem feltétlenül csak ezért ragadt be a Győr elleni rajton a Fradi; Sandra Toft, az ETO kapusa ötvenszázalékos hatékonysággal kezdett, az első nyolc ferencvárosi lövésből négyet megfogott. 
A Fradi tudatosan középről a szélre akarta terelni, irányítani az ETO támadásait, és ez nem sült el. Schatzl Nadine két, egy góllal kezdett a szélen. Gyors gólváltások után 5-4-re még a Fradi vezetett, de innen lett 12-6 a Stine Oftedalt az első 10 percben pihentető ETO-nak. 

A két csapat decemberi meccse óta feljavult a győri védekezés a Fradi ellen, a Line Haugsted vezette védőfalban nem tudott kibontakozni Dragana Cvijics. Az őszi meccsen parádézó szerb beálló gól nélkül zárt az első félidőben, a Fradi német átlövője, Emily Bölk csak egy gólt tudott összehozni. Klujber Katrin tartotta a lelket a Ferencvárosban, de ő egyedül kevés volt Sandra Toft és a győri védelem ellen. 
Toft 19 lövésből 11-et, két hetesből egyet megfogott, 58 százalékos hatékonysággal zárta az első félidőt.

NZE MINKO, Estelle; TOMORI Zsuzsanna
Estelle Nze Minkót sem tudta tartani a Fradi védelme                                              Fotó: Krizsán Csaba/MTI

Elek Gábor két időkérése ellenére sem csökkent a csapata hátránya, 17-8-as győri előnnyel ért véget az első félidő.

Érkezett Kukely Anna és a kapuban a Bíró Blankát váltó Janurik Kinga a Fradiba, a Győr fásultan kezdte a második félidőt. A Fradi gyors egymásutánban dobott három góljával csökkentette a különbséget, visszajött mínusz hatra az FTC. Amikor felsejlett a veszély, hogy még közelebb férkőzhet a Ferencváros, akkor Ana Gros állt az ETO élére. A szlovén átlövő nem tudott hibázni, könnyedén jutott el 10 gólig. 

KISFALUDY Anett
Kisfaludy Anett is tehetetlen volt az ETO-val szemben    Fotó: Krizsán Csaba/MTI

Negyedórával a vége előtt a tízgólos vezetésért támadt az ETO, de ez akkor még nem jött össze. Linn Blohm góljánál azonban igen, 27-17-nél számolt tízet a Fradira a győri közönség. Stine Oftedal egyéni akciója után kérte ki a harmadik idejét Elek Gábor. Visszaút nem volt, a különbség csökkentése maradt a Fradi célja a hajrában. 31-20 lett a vége.

A győri siker főszereplői közül Ana Gros 10 gólt szerzett, a kapuban Sandra Toft parádézott, 39 lövésből 19-et megfogott.

A Győr visszavágott a Fradinak a decemberi 32-26-os vereségért, és hatalmas lépést tett a címvédés felé.

Női kézilabda NB I: Győri Audi ETO–FTC-Rail Cargo Hungaria 31-20 (17-8).

A mérkőzés hivatalos statisztikája ITT látható.

Borítókép: Ana Gros nagyon megszórta a Fradit, a szlovén átlövő tíz gólt szerzett (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.