Kökény Beatrix megjósolta, hogy a fiából válogatott kézilabdázó lehet

A két olimpiai ezüstérmes klasszis, Imre Géza párbajtőrvívó és Kökény Beatrix kézilabdázó fia, Imre Bence csütörtökön Litvánia, majd vasárnap Grúzia ellen pályára léphet a férfikézilabda-válogatottban. Kökény Beatrix tisztában van a fia képességeivel, azt remélte, hogy el fog jutni a válogatottságig.

Magyar Nemzet
2023. 04. 26. 10:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi kiváló kézilabdázó, a Ferencváros irányítója, Kökény Beatrix és a hozzá hasonlóan szintén olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó, Imre Géza fia, Imre Bence is tagja az Európa-bajnokságra való kijutást már az elmúlt fordulóban bebiztosító magyar férfikézilabda-válogatott keretének. A húszéves Imre Bence három éve az FTC felnőttkeretének a tagja, a 2018–19-es szezonban tizenhat évesen mutatkozott be az NB I-ben.

A korosztályos válogatottakba is rendre meghívót kapott, a 2022 nyarán rendezett U20-as Európa-bajnokságon tagja volt az ötödik helyezett junior nemzeti együttesnek. A tehetségéről és a kézilabdához való kötődéséről az édesanyja beszélt nemrég a Ferencváros hivatalos honlapján

Az édesanya büszkén mondta, hogy a fiára egyre több szerep hárul a Ferencvárosban. – Nagyjából megfelezi a játékperceket Bujdosó Bendegúzzal – mesélte a klasszis klublegenda. Kökény azt is elárulta, hogy az akkoriban Fazekas Nándort és Carlos Pérezt példaképnek tekintő fia már hatévesen kézilabdázni szeretett volna. Maga az érintett, Imre Bence tette hozzá, hogy 2013-ban kis híján a vívás felé fordult, miután az itthon rendezett vb-n csapatban aranyérmet nyert az édesapja. Azonban maradt a kézilabda mellett. 

Az Imre, Kökény házaspár másik gyermeke, Imre Szofi is a kézilabdát választotta, a juniorválogatott kapusa ebben a szezonban a Budaörs elleni mérkőzésen mutatkozott be a Ferencváros első csapatában.

Kökény elmondta, hogy a fiának nem lehet könnyű. – A múltkor azt mondták neki, hogy hiába örülsz, nem az anyukád vagy – elevenített fel egy szélsőséges nézői reakciót az édesanya. Hozzátette: sokszor azzal vádolják a fiát és a lányát, hogy azért került be a válogatottba, mert az ő gyermeke, és ezt bizony nehéz feldolgozni. 

Az édesanya abban bízik, hogy ígéretes jövő vár a fiára.

– Amióta a kezébe vette a kézilabdát, mondhatjuk rá, hogy tehetséges. Bence odaérhet a válogatottba, remélem, világversenyre is el tud majd jutni 

– fogalmazott a Ferencváros Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes legendája, aki jelenleg az FTC Kézilabda Akadémia sportigazgatójaként tevékenykedik.

Az édesanya jóslata bevált, Chema Rodríguez meghívta a tehetséges ferencvárosi szélsőt a soron következő két Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre. Imre Bence csütörtökön idegenben Litvánia vagy vasárnap hazai pályán Grúzia ellen mutatkozhat be a felnőttválogatottban. 

Borítókép: Imre Bence (balra) nem a vívás, hanem a kézilabda mellett döntött (Forrás: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.