Megasaray: a magyar válogatott sima győzelemmel kezdett

Magabiztosan érvényesítette a papírformát a magyar női teniszválogatott, idei első mérkőzésén 3-0-ra nyert Egyiptom ellen. A Billie Jean King-kupa euró-afrikai zónájának I-es csoportjában tizenegy válogatott szerepel a törökországi Antalyában, a Megasaray Teniszakadémián. Magyarország esélyesként vágott neki a csoportjának.

Magyar Nemzet
2023. 04. 11. 15:42
Tóth Amarissa, Bondár Anna, Szabanin Natália, Jani Réka, Gálfi Dalma
magyar női teniszválogatott 2023 Törökország Billie Jean King-kupa Fotó: MTSZ/Bor Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizonyos szempontból Egyiptom lehetett volna a legnehezebb falat a magyar női teniszválogatott számára Antalyában, a Megasaray Teniszakadémián. A Billie Jean King-kupa euró-afrikai zónájának I-es csoportját két részre osztották, Magyarország mellé az észak-afrikai országon kívül Hollandia, Törökország és Lettország került. Mivel utóbbi keretében nem szerepel a korábbi Roland Garros-bajnok Jelena Ostapenko, csak Egyiptom vethetett volna be a mieinknél magasabban rangsorolt játékost Bondár Anna vagy Gálfi Dalma ellen.

Bondár Anna Megasaray Billie Jean King Cup
Bondár Anna mindössze három játékot veszített első meccsén. Fotó: MTSZ/Bor Péter

A WTA-rangsorban 61. Majar Serif azonban kihagyta a magyarok elleni párharcot, így mind Bondár (87.), mind Gálfi (95.) könnyed győzelemmel kezdett Törökországban.

A párharc ezzel el is dőlt, de a magyar válogatott nem vett vissza a tempóból, Jani Réka és Tóth Amarissa a párost is simán megnyerte.

Az Egyiptom ellen bevetett négy játékoson kívül még Szabanin Natália tagja a magyar keretnek. Harmadik top 100-as játékosunk, Udvardy Panna sérülésből lábadozik, Babos Tímea múlt héten saját kérésére került ki a csapatból.

Amennyiben további meccsein is érvényesíti a papírformát, és megnyeri csoportját, a magyar válogatott novemberben a világcsoportos tagságért vívhat párharcot.

Billie Jean King-kupa, euró-afrikai zóna, I-es csoport

A csoport, 1. forduló
Magyarország–Egyiptom 3-0
Bondár Anna–Szandra Szamir 6:1, 6:2
Gálfi Dalma–Lamisz al-Husszein Abdel Aziz 6:1, 6:3
Jani Réka, Tóth Amarissa–Lamisz al-Husszein Abdel Aziz, Rana Serif Ahmed 6:1, 6:2

Borítókép: Törökországban Tóth Amarissa, Bondár Anna, Szabanin Natália és Gálfi Dalma képviseli a magyar színeket (Fotó: MTSZ/Bor Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.