Németh Krisztián mozgalmas meccse: dupla, kihagyott büntető, kiállítás

A labdarúgó NB II 29. fordulójában az MTK hazai pályán 2-1-re legyőzte a Nyíregyházát. A hazaiak rutinos támadója, a másodosztály góllövőlistáját magabiztosan vezető Németh Krisztián előbb duplájával megfordította a meccset, aztán tizenegyest hibázott, majd piros lapot kapott.

Magyar Nemzet
2023. 04. 04. 7:53
Németh Krisztián MTK
MTK Nyíregyháza labdarúgó NB II 2023 Fotó: mtkbudapest.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár még kilenc forduló hátra van az NB II-es idényből, már csak matematikai formalitásnak látszik, hogy mikor dől el a legfontosabb kérdés, azaz a feljutás. A DVTK és az MTK kiemelkedik a másodosztály mezőnyéből. A fővárosi kék-fehérek a 29. forduló zárómeccsén Németh Krisztián főszereplésével nyertek 2-1-re a kiesés ellen harcoló Nyíregyháza ellen.

Az MTK csapatkapitánya, a 2016-os Európa-bajnokságot is megjárt Németh nem csak pozitív értelemben volt főszereplő. A támadó előbb két góljával megfordította a meccset, miután a korábbi MTK-s Baki Ákos a nyírségieknek szerzett vezetést.

Németh immár huszonkét góllal vezeti fölényesen a másodosztály góllövőlistáját, de lehetne huszonhárom találata is, ha nem hagyja ki a Nyíregyháza elleni tizenegyesét. Sőt, ez már nem az első elhibázott büntetője volt a támadónak a szezonban.

A hajrában Németh talpalásért megkapta a második sárga lapját is, már a sípszó felharsanásának pillanatában a fejéhez kapott, s egy pillanatig sem vitatkozott az ítélettel. Nem úgy néhány perccel később a Nyíregyháza támadója, Novák Csanád, aki kis híján egyenlített, azonban les miatt nem volt érvényes a gól.

Az MTK és a DVTK is fél szemmel már az NB I-re készülhet, a másodosztályú tabella túloldalán viszont nagy a tömörülés, a Nyíregyháza jelenleg a 18., osztályozót érő helyen áll.

Labdarúgó NB II, 29. forduló

Pécs–Siófok 2-2
Kazincbarcika–Haladás 2-1
Gyirmót–ETO FC Győr 4-0
Szentlőrinc–Csákvár 1-0
Dorog–DVTK 0-1
Békéscsaba–Kozármisleny 1-1
Budafok–Mosonmagyaróvár 1-0
Szeged–Tiszakécske 2-1
Ajka–Soroksár 2-0
MTK–Nyíregyháza 2-1

Az állás
1. DVTK 64 pont (feljutó hely)
2. MTK 63 (feljutó hely)
3. Gyirmót 51
4. Ajka 51
5. Szeged 49
6. Pécs 49
7. Haladás 40
8. ETO 39
9. Budafok 38
10. Kazincbarcika 38
11. Soroksár 38
12. Mosonmagyaróvár 34
13. Tiszakécske 34
14. Siófok 33
15. Csákvár 33
16. Szentlőrinc 31 (osztályozós hely)
17. Békéscsaba 29 (osztályozós hely)
18. Nyíregyháza 28 (osztályozós hely)
19. Dorog 25 (kieső hely)
20. Kozármisleny 23 (kieső hely)

Borítókép: Németh Krisztiánnak mozgalmas meccse volt (Fotó: mtkbudapest.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.