A hétéves Stieber volt a sztár az MTK meccsén + videó

Az MTK 3-0-ra legyőzte hazai pályán a Békéscsaba együttesét a labdarúgó NB II 23. fordulójában hétfőn este. Kétszer is egy Stieber lőtte az MTK első gólját: előbb a hétéves Stieber József nem hivatalosan, majd a válogatott nagybátyja, Stieber Zoltán is betalált.

Magyar Nemzet
2023. 02. 14. 8:54
null
Budapest 20221106 Labdarúgás NB2 bajnoki mérkõzés MTK Tiszakécske Foto Nemzeti Sport - Török Attila A képen: Stieber Zoltán Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTK–Békéscsaba meccs előtt a hetedik születésnapját ünneplő Stieber József érkezett az ünnepélyes kezdőrúgáshoz, amely során Németh Krisztián indította őt, a fiú pedig végigszáguldott a pályán a labdával, és a kapuba lőtt. A 26-szoros válogatott, Európa-bajnokságot is megjárt nagybátyja, Stieber Zoltán pedig a pályán tapsolhatta meg a mutatványt, amely természetesen a nézők elismerését is kiváltotta.

Újabb gólnak sokáig nem tapsolhattak a nézők, félidőben 0-0 volt az eredmény, Németh Krisztián egy tizenegyest is kihagyott, s végül a 67. percben Stieber Zoltán törte meg a jeget, aki szépen tekert a jobb felsőbe, amivel megmutatta az unokaöccsének, hogyan is kell ezt csinálni. A vezető gól megszerzése után az MTK bedarálta ellenfelét.

– Mondhatom, hogy kicsúszott a támaszkodólábam a tizenegyesnél, de úgysem hiszik el – értékelt a Sportálnak Németh Krisztián. – Kicsit elveszítettem az egyensúlyt a lövésnél, sajnos nem sikerült belőni a büntetőt.

Stieber Zoltánt nem mozgatja meg a nagy gól

A lapunknak nemrég interjút adó, és a Wayne Rooney-tól tanultakról nyilatkozó Stieber Zoltán már kilenc gólt és hét gólpasszt számlál az NB II-es idényben. Szerinte jó úton jár a csapat, de a szépségdíjas gólját nem értékeli túl: – Nem számít, hogy milyen gólokat lövök, ez engem már nem annyira mozgat meg. Nyilván szép gól volt, de nem kell nagy dolgokat mondanom erről. Örülök, hogy nyertünk, ez a legfontosabb. A védekezésünkkel voltak problémák az idény első felében, ezt úgy tűnik, hogy kiküszöböltük, és nem akarom elkiabálni, de jó úton haladunk. 

Az MTK-nál azonban nem mindenki volt elégedett, a csapat Mezőkövedről kölcsönvett védője, Bobál Dávid kritikusan nyilatkozott: – Ez a teljesítmény az NB II-ben még elég, de ha az NB I-be fel fogunk jutni, márpedig ez a célunk, akkor ott több kell.

Mindenesetre győzelmével az MTK továbbra is a feljutó, második helyen áll, öt ponttal lemaradva az éllovas Diósgyőr mögött és négy ponttal megelőzve a harmadik Pécs együttesét.

Borítókép: Stieber Zoltán és az unokaöccse is gólt szerzett az MTK-ban (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)  

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.