Régi receptet porolnak le Zalaegerszegen: visszatér Boér és Sallói

Menesztés kinevezés. Ez volt a mai program Zalaegerszegen. Miután a klubvezetőség megköszönte Ricardo Moniz vezetőedző és Dragóner Attila sportigazgató munkáját, megnevezte a két utódot. A régi-új emberek visszatérők: Sallói István és Boér Gábor is dolgozott már korábban a ZTE kötelékében.

Magyar Nemzet
2023. 04. 24. 17:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a labdarúgó NB  I-ben a kilencedik helyen álló ZTE menesztette Ricardo Moniz vezetőedzőt és Dragóner Attila sportigazgatót. Még ma megnevezte a ZTE, kik lesznek a távozók utódai. Boér 2020 nyarától 2021 márciusáig volt a klub vezetőedzője, majd a Budafoknál dolgozott, most pedig a Lendvától tért vissza a kék-fehérekhez. A régi-új edző a klub honlapján nyilatkozott. 

– Egyértelmű a célunk az előttünk álló időszakra, az első osztályban kell maradni és meg kell nyerni a kupát, ami egy mérföldkő a klub életében. Ez nemcsak rólam, hanem a klubról és a városról szól. Nagyon fontos, hogy egység legyen az öltözőben és olyan munkát végezzünk, amivel elérhetjük céljainkat. Meg kell fordítanunk a jelenlegi negatív szériát és vissza kell térni a helyes útra; ez a csapat a szezon során már többször bizonyította, hogy tud jól játszani és komoly lendülete van. Jó állapotú csapatot kell átvennünk az utolsó néhány fordulóra, az lesz a dolgunk, hogy felrázzuk az együttest és újra önbizalommal teli játékot produkáljunk – fogalmazott Boér.

A ZTE FC a Sallói által kialakított kerettel hét év után jutott vissza az NB I-be 2019-ben, majd a sportvezető 2021-ben a Mol Fehérvárhoz szerződött, ám tavaly, az őszi szezon közben elköszönt a klubtól, s most visszatér Zalaegerszegre.

– Egyrészt sajnálom, hogy olyan helyzet van a ZTE-nél, hogy váltani kell, hisz nagyon jól indult a szezon, ígéretes a társaság. Másik oldalról pedig el kell mondjam, hogy jól éreztem magam Zalaegerszegen az első időszakomban, jó volt az együttműködésünk az elnök úrral és nagy örömmel fogadtam el a lehetőséget. Bízom benne, hogy sikerül úgy befejezni az évet, ahogy ez néhány hónappal ezelőtt is kinézett. Régi álmunk válhat valóra, hiszen már évekkel ezelőtt is beszéltünk róla, hogy szeretnénk megnyerni a kupát, mivel kupagyőztes még nem volt a Zalaegerszeg. Ez egy nagy lehetőség lesz, de jelenleg a Mezőkövesd elleni mérkőzés a legfontosabb– idézte a Ztefc.hu a klubhoz visszatérő Sallóit.

Borítókép: Végh Gábor (bal szélen) bízik Boér Gáborban és Sallói Istvánban (Fotó: Ztefc.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.