Ronnie O’Sullivan zsinórban hét frémet vesztett és kiesett

Ronnie O’Sullivan elképesztően gyenge játékot nyújtott a szerdai folytatásban, zsinórban hét frémet vesztett, 13-10-re kikapott a belga Luca Breceltől, és kiesett a sheffieldi Crucible Színházban zajló sznúker-világbajnokság negyeddöntőjében. A két négyszeres világbajnok, Mark Selby és John Higgins csatáját előbbi nyerte simán, 13-7-re, elődöntés még Mark Allen és a titkos favorit kínai Sze Csia-huj.

Magyar Nemzet
2023. 04. 26. 17:34
Ronnie O'Sullivan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronnie O’Sullivan az első szakaszban, még kedd délben jól játszott, bár azt is mondhatjuk, inkább Luca Brecel hibáiból élt, úgy húzott el 6-2-re. Az esti folytatásban a címvédő már bizonytalanul játszott, de Brecel ezt nem tudta kihasználni, így 4-4-es részeredmény után a hétszeres világbajok 10-6-re vezetett. Mivel a negyeddöntőben is 13 frém kell a győzelemhez, úgy tűnt, hogy Ronnie O’Sullivan túljut az újabb akadályon. Ám nem tudta magát összeszedni, egész könnyű lökéseket hibázott el, miközben Luca Brecel játéka nagyon feljavult. A belga szerda délután 7-0-ra kiütötte a címvédőt, összesítésben 13-10-re nyert. Ezze eldőlt, hogy Ronnie O’Sullivan idén semmiképpen sem nyerheti meg a nyolcadik vb-címét.

Luca Brecel, Ronnie O'Sullivan
Ronnie O’Sullivan sportszerűen fogadta a vereséget

Ronnie O’Sullivan szerint Luca Brecel megérdemelné a vb-címet

– Hihetetlenül játszott. Nagyon jó játékos, és szeretem őt nézni. Nagyon dinamikus játékos, igazi tehetség. Valószínűleg a legtehetségesebb sznúkerjátékos, akit valaha láttam – méltatta Ronnie O’Sullivan a legyőzőjét. – Szívesen végignézném, ahogy megnyeri a világbajnokságot, mert úgy kell játszani, ahogy ő. Ha egy kicsit nagyobb ellenállást fejtettem volna ki, talán nem játszik ennyire jól, de be kell lökni a golyókat. Egyszerűen nem játszottam elég jól ahhoz, hogy hatással legyek annak kimenetelére. Ha ez bokszmeccs lett volna, hamarabb véget ér, mert kiütöttek volna.

Luca Brecel nyilatkozata arról árulkodik, rendben van az önbizalma.

– Remek érzés, hogy ilyen jól ment a játék.

Tudom, hogy ha jól megy a golyóbelökés, akkor még Ronnie ellen is könnyedén nyerhetek zsinórban hét frémet, ezért nem vagyok meglepve különösebben. – ​​mondta Brecel.

– Szellemileg készen álltam, de fizikálisan nem éreztem magam túl jól, izzadtam, és a karom sem volt friss.. Csodálatos olyan embert legyőzni, mint Ronnie ilyen távolról. 10-9-nél éreztem, hogy nyerhetek, ahogy haladtunk előre, egyre jobban ment a játék. 

 

Selby nyerte a rangadót, négy között a kínai Sze Csia-huj

Mark Allen sem villogott a vb-újonc Jak Jones ellen, de a hajrában érvényesült a nagyobb tudás és rutin, s 10-10-után zsinórban három frémet behúzva 13-10-re győzött. A negyeddöntőkből a másik két meccsen a torna titkos favoritja, a kínai Sze Csia-huj döntőfrémben, 13-12-re győzte Anthony McGillt. A két négyszeres világbajnok, Mark Selby és John Higgins csatájában előbbi 4-1-es hátrányból fordított, és végül nagy fölénnyel, 13-7-re nyert. 

Ronnie O’Sullivan 1996-os szereplése óta – amikor a ma már hétszeres világbajnok ugyanúgy 20 éves volt, mint most Sze –, a kínai a legfiatalabb elődöntős.

– Szerencsém volt, a mérkőzés során többször azt éreztem, hogy nem tudok nyerni – nyilatkozta Sze a McGill elleni mérkőzés után, azt bizonyítva, hogy nem szállt el vele a ló.

A fináléba jutásért Sze Brecellel találkozik, s ellene sem esélytelen. Akár már idén beigazolódhat Shaun Murphy jóslata, s a kínai játékos világbajnok lehet.

Sznúker-világbajnokság

A negyeddöntő eredményei:
Ronnie O’Sullivan–Luca Brecel 10-13
Mark Allen–Jak Jones 13-10
Anthony McGill–Sze Csia-huj 12-13
Mark Selby–John Higgins 13-7

Az elődöntő párosítása:
Sze Csia-huj–Luca Brecel, kezdés: csütörtök 14.00
Mark Selby–Mark Allen, kezdés: csütörtök 20.00

Az elődöntőkben az egyik félnek már 17 frémet kell nyernie.

Borítókép: Ronnie O’Sullivan sportszerűen viselte a vereséget. Idén nem lesz meg a nyolcadik vb-cím (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.