Százmilliókat kasszírozhat Dárdai Pál, ha megmenti a Herthát

Dárdai Pál anyagilag biztos nem jár rosszul azzal, hogy harmadszor is elvállalta a vezetőedzői szerepet a Hertha élén. A német Bild nyilvánosságra hozta, mennyit keres a magyar klublegenda a kiesés elől menekülő csapatnál az idény végéig. Nagy számokat látunk, mesés fizetésről ugyanakkor aligha lehet beszélni: Berlinben tavaly hasonló helyzetben Felix Magath a dupláját kapta annak, amit most Dárdai.

Magyar Nemzet
2023. 04. 18. 15:41
DÁRDAI Pál
Berlin, 2023. április 17. Dárdai Pál, a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC újonnan kinevezett vezetőedzője egy berlini sajtóértekezleten 2023. április 17-én. A Hertha szakmai munkáját harmadszor elvállaló Dárdai Sandro Schwarzot váltja a csapat kispadján. MTI/AP/DPA/Andreas Gora Fotó: Andreas Gora
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint beszámoltunk róla, vasárnap a Bundesliga utolsó helyén álló Hertha menesztette Sandro Schwarz vezetőedzőt, és az utolsó hat fordulóra kezébe adta az irányítást. Berlinben abban bíznak, hogy a klubot a kieséstől korábban már kétszer is megmentő magyar edzővel megmenekülhetnek, noha a biztos bennmaradáshoz ötpontos, az osztályozóhoz – két csapattal szemben – kétpontos hátrányt kellene ledolgozni.

Dárdai Pál korábban azt nyilatkozta, hogy a Hertha vezetői hosszú órákon át győzködték, hogy fogadja el a kihívást. Azt nem tudjuk, hogy az anyagiak mekkora szerepet játszottak abban, hogy végül kötélnek állt, de a német Bild most megszellőztette a számokat, amelyek első ránézésre meggyőzőnek tűnnek.

E szerint Dárdai a bajnokságból hátralévő hat meccsre, plusz opcionálisan a két osztályozóra fix, 500 eurós, mintegy 185-186 millió forintos fizetést kap. A lap azt is tudni véli, hogy a bennmaradás kiharcolása esetén további bónusz jár az edzőnek, aki így legfeljebb egymillió eurót vághat zsebre.

Forintban kifejezve tehát százmilliók üthetik Dárdai markát, ha harmadszorra is megmenti a Herthát a kieséstől. Fontos viszonyítási pont ugyanakkor Felix Magath tavalyi fizetése. Ő hasonló, de kicsit jobb helyzetben vette át a Hertha irányítását tavaly tavasszal, s végül osztályozón tartotta bent a csapatot a Bundesligában az előző idény végén. Magath a Bild szerint ezért kétmillió eurót kapott, tehát a dupláját annak, ami most Dárdainak járhat. Magath tavaly kilenc meccsre ugyancsak félmilliós fix bért kapott, de neki a bennmaradásért járó bónusz másfél millió euróra rúgott.

Érdekesség, hogy Schwarz kirúgásával a Hertha meg is takarította azt a pénzt, amelyet Dárdainak a siker esetén ki kell fizetnie. A leváltott edző szerződése 2024 nyaráig szólt, ami 2,1 milliós költséget jelentett volna a berlinieknek, ám az idő előtti elválással ennek csak a felét kell kifizetni Schwarznak. A Hertha tehát spórol egymilliót, amelyet szívesen áttenne Dárdai zsebébe, ha összejön a bennmaradás.

Borítókép: Dárdai Pál komoly pénzt kap a Hertha irányításáért, másfelől talán keveset is (Fotó: MTI/AP/DPA/Andreas Gora)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.