Székely tartotta meccsben a Tatabányát, de ő sem volt elég a Veszprém ellen

A Telekom Veszprém hozta a kötelezőt, fél gőzzel is simán nyert a Mol Tatabánya ellen a férfikézilabda Magyar-kupa elődöntőjében. A Tatabánya kapusa, Székely Márton 11 védéssel segítette csapatát, amelynek így sem volt esélye a Veszprém ellen. 26-22-es győzelmével jutott a kupadöntőbe a címvédő.

Magyar Nemzet
2023. 04. 08. 15:04
null
Győr 20230408 Férfi Kézilabda Magyar Kupa Final Four Elődöntők Telekom Veszprém - MOL Tatabánya KC Fotó: Koncz Márton - Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfikézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének első mérkőzését, az első elődöntőt a Telekom Veszprém és a Mol Tatabánya játszotta Győrben. A két csapat egymás elleni örök mérlege jelentős veszprémi előnyt mutat: a Tatabánya 2018-ben győzött legutóbb a Veszprém ellen, azóta mind a 12 egymás elleni meccsükön a Veszprém győzött. 

A tavalyi kupaelődöntő veszprémi hőse, Vlagyimir Cupara kezdett a veszprémi kapuban, és vállalta a játékot a Szeged elleni BL-nyolcaddöntőben megsérült Nedim Remili. A Tatabánya keretéből kimaradt a válogatott beálló, Topics Petar, rajta kívül valamennyi magyar válogatott játékos, Székely Márton, Pedro Rodríguez, Ancsin Gábor is vállalta a játékot.

A Tatabánya szerezte a meccs első gólját, de utána 5-0-s rohammal fordított a Veszprém, a hetedik percben már egy kínai figurát is megengedtek maguknak a veszprémiek: Remili szolgálta ki Elderát. Nyolc percen keresztül nem dobott gólt a Bányász. 

Elderával is meggyűlt a bajuk a tatabányaiknak     Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

Ekkor dőlt el a meccs, futhatott az eredmény után a  Tatabánya, mivel Cupara remekül védett, csak a Veszprém támadójátékán múlott, hogy mikor nő tovább a különbség. Előbb Marguc, majd Elisson is kihagyott egy-egy hétméterest, hirtelen szorosabb lett a meccs.

Ilics Zorán nem sokat játszott a Tatabánya ellen      Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

Bő negyedóra után sorcserét hajtott végre Momir Ilics, a Veszprém edzője: Lukács Péter, Ligetvári Patrik, Ilics Zorán és Andres Nilsson érkezett, Rasmus Laue, Ahmed Eldera, Nedim Remili és Dragan Pechmalbec kapott pihenőt átmenetileg. Nyugodtan megtehette ezt a Veszprém, az igen visszafogott átlövő játékot produkáló Tatabánya nem tudott felnőni a feladathoz az első félidőben, amely egyebek mellett arról volt nevezetes, hogy a megítélt ötből összesen egy hétméterest értékesítettek a csapatok.

A folytatásban könnyen megléphetett volna néggyel a Veszprém, de Székely kapus akadályozta meg a még nagyobb különbség kialakulását. 14-10-nél állt vissza az addigi legnagyobb különbség, 5-1-es rohammal kezdte a második félidőt a Veszprém, pontosan úgy, ahogy az első félidőben tette. Nem volt lényegi változás az első félidőhöz képest, Székely bravúrjai mentették meg a Tatabányát a nagy gólkülönbségű vereségtől.

A hajrában Székely helyett Nagy Benedek érkezett a Tatabánya kapujába, a fiatal kapus védett egyet, kettőt, de csodát nem tudott tenni. Az amerikai válogatott Edwards Olivér Máté is gólt szerzett, az utolsó hat percre visszakapaszkodott mínusz négyre a Tatabánya, de közelebb már nem tudott jönni, 26-22 lett a vége.

A Veszprém hozta a kötelezőt, bejutott a Magyar Kupa döntőjébe. 

A mérkőzés hivatalos statisztikája ITT látható. 

Férfikézilabda Magyar Kupa elődöntő: Telekom Veszprém–Mol Tatabánya 26-22 (11-9).

Borítókép: A veszprémi kapus, Vlagyimir Cupara végig védte a meccset  (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.