Vajon tud-e még újat mondani a másiknak a Szeged és a Veszprém?

Az idei mérleg veszprémi fölényt mutat, a Szeged mind a három meccsét elveszítette a magyar férfikézilabda rekordbajnoka ellen, a Bajnokok Ligájában és a Magyar-kupa döntőjében is Momir Ilics csapata győzött. A mai meccset (tv: 17.00, M4 Sport) új színtéren, az NB I-ben játsszák, a tét az alapszakasz-győzelem.

Magyar Nemzet
2023. 04. 15. 9:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb húsvétvasárnap, a Magyar-kupa döntőjében találkozott egymással az OTP Bank-Pick Szeged és a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata. Azt megelőzően március 22-én és 30-án a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében is összekerültek, egy kiütéses és egy viszonylag sima veszprémi sikerrel zárult az a párharc.

A mai lesz a két csapat idei negyedik mérkőzése. Jelenleg egy pont előnnyel a Szeged a bajnokság éllovasa, és ha a címvédő otthon legyőzi a Veszprémet, és hozza a hátralevő meccseit, akkor megnyeri a bajnokság alapszakaszát, így a bajnoki döntőt hazai pályán kezdi meg. Más kérdés, hogy az utóbbi két évben a Veszprém semmire sem ment a pályaelőnnyel, mindkétszer hazai pályán veszítette el a bajnoki címet.

A múlt heti kupadöntőn több nehezen értelmezhető döntést alkalmazott Juan Carlos Pastor, a Szeged nyáron búcsúzó edzője.

 Szinte végig fent hagyta Bánhidi Bencét, pedig a klasszis beálló jól láthatóan nem volt csúcsformában, összesen egy gólt szerzett. A tavalyi év legjobb játékosának választott Rosta Miklós csak a hajrában kapott lehetőséget, és akkor élt a lehetőséggel.

 Miguel Martins egyetlen percet sem kapott, Dean Bombac szinte végig játszotta a meccset. Szegedi szempontból kedvező fejlemény volt Borut Mackovsek gólerős játéka, a szlovén balátlövő tíz kísérletőből nyolc gól született. Bodó Richárd is próbálkozott becsülettel. Talán az egyetlen szegedi pozitívum volt azon a találkozón, hogy ha a beálló megjátszására épülő alapjáték nem is működött gördülékenyen, az átlövések úgy, ahogy sikeresek voltak.

Veszprémi oldalon az első, 36-23-as győzelemmel zárult BL-nyolcaddöntőn Nedim Remili játékintelligenciája és a gólerős Gasper Marguc volt kiemelhető az egyébként is a szezon legjobb játékát nyújtó Építőkben. A visszavágón és a kupadöntőn a csapatkapitány, a nyáron távozó dán világbajnok, Rasmus Lauge volt tarthatatlan. 

Mindamellett a három meccs legfontosabb tanulsága, hogy a Veszprém mélyebb kerettel rendelkezik, mint az ellenfele, kevésbé érzi meg a meccs közben egy-két alapembere pihentetését, a helyettesek hozzá tudnak tenni a játékhoz.

 A nyártól a Bundesligába szerződő Ilics Zorán és az utóbbi időkben védekező-specialistaként ismert Ligetvári Patrik támadásban is minőséget képvisel. Egyelőre úgy tűnik, a Veszprém képes újítani mérkőzés közben, a Szeged még nem mutatta meg ezt az oldalát az elmúlt három rangadón.
Az idei három meccsen folyamatosan csökkent a két csapat közötti különbség: a Veszprém sorrendben 13, 5, majd 3 góllal győzte le a Szegedet. A sorminta alapján ma igen szoros meccsre van kilátás. 

Borítókép: Rasmus Lauge idén remekel a Szeged ellen (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.