A Ferencváros csodát tett, két magyar csapat a négyes döntőben

A hazai pályán elszenvedett 32-26-os vereség után a Ferencváros női kézilabdacsapata idegenben 33-26-ra legyőzte a Metzet, és története során először bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

Magyar Nemzet
2023. 05. 07. 15:32
FTC Metz Fotó: Nemzeti Sport/Micheller Szilvia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a legjobb előjelekkel várta az FTC-Rail Cargo Hungaria a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját. A Ferencváros hat góllal kapott ki hazai pályán, így a francia Metz otthonában csak óriási bravúr jelenthetett négyes döntőbeli részvételt a magyar csapatnak.

A Metznél fogadkoztak, hogy nem szállnak el a Magyarországon kiharcolt előnyüktől, a Ferencváros azonban erősen kezdett. Támadásban hatékony volt a magyar csapat, Klujber Katrin pedig a látványosságra is adott.

A Metz azonban tartotta a lépést, majd 11-9-re már a franciák vezettek. Elek Gábor időkérése után ismét lendületre kapott a Ferencváros, gólgazdag első félidő végén 17-17 állt az eredményjelzőn.

A második félidő Angela Malestein perceivel kezdődött, a holland játékos vezérletével a Ferencváros előnybe került, sőt, 25-20-as előnynél a hatgólos hátrány ledolgozásáért támadhatott a magyar csapat.

Bíró Blanka is elkapta a fonalat a Fradi kapujában, így a Metz egyáltalán nem tudta abban a tempóban termelni a gólokat a második félidőben, mint az elsőben.

Andrea Lekics góljával 27-21-re vezetett az FTC, így az utolsó negyedórára ki-ki meccs lett a párharcból, Emily Bölk találatával pedig már a magyar csapatnál volt az összetett előny, hét perccel a vége előtt.

23-31-nél kényszerült időt kérni a franciák edzője, s ezután még volt is labdája a Metznek az összesítésbeli egyenlítéshez, de ekkor a kapufa segített a Ferencvároson.

Az utolsó percben, hétgólos előnyben Tomori Zsuzsanna megkapta a harmadik kétperces kiállítását is De Paula színészi alakítása után, azonban Márton Gréta elcsípett egy rossz passzt, így nem is dobhattak kapura a hazaiak. Egy időn túli szabaddobás jutott még a Metznek, de elakadt a sorfalban, a Ferencváros történetes során először bejutott a négyes döntőbe!

A budapesti Final Fournak tehát két magyar résztvevője lesz: a Győr és a Ferencváros.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

Metz–FTC-Rail Cargo Hungaria 26-33 (17-17)

Négyes döntőbe jutott az FTC, 59-58-as összesítéssel.

Borítókép: A hazai vereség után idegenben nagyot küzdött és csodát tett az FTC (Fotó: Nemzeti Sport/Micheller Szilvia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.