A Ferencvároson már csak a csoda segíthet

Nem sok nyitott kérdés maradt a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A sorozat két magyar résztvevője, a Győr és az FTC ellenkező előjellel várja a negyeddöntő visszavágóját: a hazai pályán összeszedett hatgólos hátrányt idegenben, a BL-szezonban még veretlen Metz ellen akarja ledolgozni a Ferencváros. A Győr kétgólos előnyről indul hazai pályán a dán Odensével szemben.

Magyar Nemzet
2023. 05. 06. 6:35
KLUJBER Katrin; VINTER BURGAARD, Louise Katharina; BONT, Debbie
Női kézilabda BL – FTC-Rail Cargo Hungaria-Metz HB Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem hemzsegnek a nyitott kérdések a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A két magyar csapat közül a Győr helyzete sokkal több reménnyel kecsegtet, mint a hazai odavágón hatgólos vereséget szenvedő Ferencvárosé. Az ötszörös győztes Győr hatgólos hátrányból fordított leendő edzője, Ulrik Kirkely csapata, a dán Odense otthonában, így kétgólos előnyről várja a mai visszavágót. 

HANSEN, Anne Mette; JERÁBKOVÁ, Markéta
Anne Mette Hansen játszott jól a dániai első meccsen. Fotó: MTI/Kovács Anikó

Az ETO csapatkapitánya, a szezon végén a Metzhez szerződő dán balátlövő, Anne Mette Hansen felidézte a múlt heti haditettet, és a győri meccsről is ejtett egy-két szót. – Nagyon büszke vagyok a lányokra, amiért vissza tudtunk kapaszkodni hatgólos hátrányból. A második mérkőzésen sokkal hatékonyabban kell játszanunk, elsősorban a támadásépítés tekintetében van szükségünk kreatív megoldásokra – nyilatkozta az Európai Kézilabda-szövetség hivatalos oldalán

A bukarestiek és az északiak

Még két román csapat, a Rapid és a 2016-ban győztes CSM is pályázik a budapesti kiadó helyekért. A Rapid két szálon is kötődik a magyar kézilabdához: a magyar válogatott szélsője, Korsós Dorina náluk játszik, a csapat edzője, Kim Rasmussen korábban a magyar női válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott. Rasmussen és Korsós együttese szinte lehetetlen feladatra vállalkozik: a címvédő norvég Vipers ellen idegenben kísérelheti meg ledolgozni a romániai odavágón összeszedett hatgólos hátrányát. Szintén nem kecsegtet túl sok sikerrel a CSM mérkőzése a dán Esbjerggel szemben: Jesper Jensen csapata 32-28-ra nyert egy hete hazai pályán. Komoly meglepetés lenne, ha Cristina Neaguék meg tudnák fordítani a párharcot.

Az intelme nem véletlen: az Odense a nyolc eddigi idegenben lejátszott mérkőzéséből ötöt megnyert ebben a szezonban. Okkal reménykednek a győri drukkerek, hogy nem a szezon végén távozó edző, Ambros Martín hazai BL-búcsúja lesz az Odense hatodik idegenbeli sikere. 

A Ferencváros a hazai pályán összeszedett hatgólos hátránnyal kezdi a Metz elleni visszavágót, és csak valami csoda folytán juthat be a június első hétvégéjén esedékes budapesti Final Fourba. A szezonban még veretlen Metz kulcsjátékosa, a nyáron Győrbe igazoló brazil Bruna de Paula nem iszik előre a medve bőrére. – Sokkal nehezebb mérkőzésre számítok, mint amilyen a budapesti volt. A Ferencvárosnak nincsen vesztenivalója, különösebb teher nélkül játszhat. Erre fel kell készülnünk, abban a tudatban kell pályára lépnünk, hogy 0-0-ról indul a párharc – nyilatkozta a Metz balátlövője. A szegény embert az ág is húzza, a Debrecen elleni hétközi rangadón megsérült Cirjenics-Kovacsics Anikó nélkül sokkal nehezebb dolga lesz a Fradinak az egyik, ha nem a legjobb formában levő klubcsapattal szemben.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó: Győri Audi ETO–Odense (szombat 18.00, tv: Sport 1); Metz–FTC-Rail Cargo Hungaria (vasárnap 14.00, tv:  Sport 1). 

Borítókép: Klujber Katrin lehet a Fradi vezére Metzben (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.