A Vuelta új időpontban, magyar résztvevővel kezdődött el

A nők számára az eddigi leghosszabb Vueltát rendezik idén, ráadásul új, a férfiak versenyétől független időpontban. A még mindig nem teljes jogú Grand Touron ott van a mezőnyben Vas Blanka (SD Worx) is, aki csapatával a hétfő első szakaszon az ötödik helyen zárt.

Magyar Nemzet
2023. 05. 01. 16:00
SD Worx Vuelta
Fotó: Twitter/Team SD Worx
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rohamosan fejlődik a női kerékpár. Tavaly nagy sikerrel rendezték meg az első többnapos Tour de France-t a lányoknak, így már valamennyi Grand Tournak (Giro, Tour, Vuelta) volt női változata. A presztízskérdés viszont nem feltétlenül jár kéz a kézben az elnevezéssel.

– Az emberek azt mondják, hogy nyerhetek három Grand Tourt, de az útvonalat elnézve a Vuelta nem áll készen arra, hogy így nevezze magát – fogalmazott tavaly Annemiek van Vleuten (Movistar), aki azért a Giro és a Tour után megnyerte a spanyol körverseny női változatát is.

A szervezők több szempontból is változtattak. A korábban a férfiak Vueltájával együtt, szeptemberben rendezett verseny új, májusi időpontot kapott, és az eddigieknél hosszabb lesz, hét szakaszból áll, s az útvonal a címvédő elismerését is kivívta.

Az első, hétfői etap egy 14,5 km-es csapatidőfutam volt, amelyet a Jumbo–Visma zárt győzelemmel, a holland sor versenyzői közül a brit Anna Henderson vezeti az összetettet. Az idén is topfavorit Van Vleuten sora 12 másodperc hátránnyal a negyedik, a magyar résztvevő, Vas Blanka (SD Worx) csapata 14 másodperc hátránnyal az ötödik helyen zárt a nyitónapon.

A magyar kerekes a ciklokrossz-szezon után pihenőt tartott, a mezőny nagy részéhez képest eltolt felkészülést folytatott, a Vuelta mindössze a második országúti versenye idén.

Borítókép: Egységben a SD Worx, Vas Blanka is a sorban (Fotó: Twitter/Team SD Worx)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.