Dárdai dühös magára, mert egy fontos dologról elfeledkezett

Dárdai Pál vezetőedző magára vállalta a felelősséget, miután csapata, a Hertha péntek este 5-2-re kikapott a Köln vendégeként a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 32. fordulójának nyitómérkőzésén. A berliniek helyzete egyre kilátástalanabb a kiesés ellen folytatott harcban, így Dárdai most csak abban reménykedett, hogy a közvetlen riválisok is botlanak a fordulóban.

Magyar Nemzet
2023. 05. 13. 8:10
firo : May 12th, 2023, football, 1st Bundesliga: First Bundesliga 1st FC Cologne - Hertha BSC Berlin Dárdai Pál
firo: May 12th, 2023, football, 1.Bundesliga: First Bundesliga 1.FC Cologne - Hertha BSC Berlin 5:2 gesture, Hertha coach PAl Dardai, coach: Pál Dárdai, press conference, disappointed, disappointment (Photo by Jürgen Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány percre elmondhatta magáról a Hertha péntek este, hogy már nem a Bundesliga utolsó helyezettje. A 33. és a 39. perc között még elképzelése megvalósulni látszott, és 2-1-re vezetett a csapata a Köln otthonában, átmenetileg ezzel előrelépett a 17. helyre. A berliniek edzője örömmel figyelte, hogy korábbi játékosa, a már a hazaiakat erősítő Davie Salke vezető góljára a Hertha részéről Lucas Tousart és Stevan Jovetic válaszolt. – Két szép kontratámadás. Megérte ezeket gyakorolni – jegyezte meg a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Dárdai.

firo : May 12th, 2023, football, 1st Bundesliga: First Bundesliga 1st FC Cologne - Hertha BSC Berlin Oliver Christensen Dárdai Pál
Bár Oliver Christensen öt gólt kapott, Dárdai megdicsérte a kapust. Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/Firo Sportphoto/Jürgen Fromme

Igen ám, de mire a játékosok a félidőben az öltözőbe vonultak, a Köln már ismét a maga javára fordította az állást, és a fordulás után két újabb találattal 5-2-re győzve a kiesés szélére sodorta a Herthát. Dárdai gárdáját két körrel az idény vége előtt három pont választja el még az osztályozót érő tizenhatodik helytől is, amelyet jelenleg a fordulóban még pályára lépő Stuttgart birtokol, tehát a berliniek hátránya még tovább növekedhet.

Dárdainak a kontratámadások hatékonyságán kívül sok öröme nem volt a meccsben, ahol a Hertha védelme csődöt mondott. Nem véletlenül, mint arra a 47 éves mester rámutatott.

– Felkészültek voltunk, de nem tudtuk átvinni a gyakorlatba – mérgelődött Dárdai. – Talán ez az én hibám, mert főként a támadásokat gyakoroltuk a meccs előtt.

 

Kitűnt Dárdai egy játékosa

A Hertha szempontjából ráadásul a végeredmény sokkal lehangolóbb is lehetett volna, ha Oliver Christensen nem húz elő néhány remek védést a tarsolyából. – Örülök, hogy jó formában van. Amikor megérkeztem, kissé bizonytalan volt. Fontos, hogy legalább a kapus jó benyomást keltett – dicsérte a vendégek hálóőrét Dárdai.

Christensenre a Köln vezetőedzője, Steffen Baumgart is felfigyelt, aki egyáltalán nem volt elégedett a végeredménnyel, tekintve, hogy bár tanítványai végig a gázpedálon tartották a lábukat, rengeteg helyzetet elpuskáztak.

– Ez jellemző ránk. Nem akarok megbántani senkit, de az 5-2 egyáltalán nem jó eredmény, ha belegondolunk, hogy mennyi ziccerünk volt. Jó lett volna, ha nem az ellenfél kapusa lett volna a legjobb játékos a pályán.

Borítókép: Dárdai Pál a Köln elleni bajnoki mérkőzést követő sajtótájékoztatón (Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/Firo Sportphoto/Jürgen Fromme)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.