Hiába pletykálták, hogy mennie kell, Hornyák Zsolt marad Felcsúton

A labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia szerződést hosszabbított Hornyák Zsolt vezetőedzővel.

Magyar Nemzet
2023. 05. 12. 20:03
HORNYÁK Zsolt
Debrecen, 2023. március 2. Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia FC vezetõedzõje a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyeddöntõjében játszott Debreceni VSC - Puskás Akadémia FC mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. március 2-án. MTI/Derencsényi István Fotó: Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai futballban az elmúlt hetekben nagyon sokan biztosra vették, hogy a Puskás Akadémia kispadjáról távozik Hornyák Zsolt, mégpedig nem önszántából. Ismert volt, hogy a  trénernek a nyáron lejár a szerződése, és a hírek arról szóltak, hogy a felcsúti klub nem kínál új szerződést a számára. Mi több, az a hír is tartotta magát, hogy a helyét a Diósgyőrt irányító Szergej Kuznyecov veszi át.

– Szerintem a sajtó túlzásba vitte azt, hogy feszültség van nálunk, nem is értem a dolgot – reagált Hornyák április 14-én a Debrecen ellen az NB I-ben idegenben elért  1-0-s győzelem után az „edzőkérdésre” az M4 Sport kamerája előtt. – Egy szerencsétlen öngóllal estünk ki a kupából, a KTE jobb volt ellenünk, de ott ha Plsek kapufája bemegy az első percben, akkor teljesen más a mérkőzés. Akkor beszéljünk hullámvölgyről, ha lesz zsinórban öt vesztes meccsünk, akkor felállok és hazamegyek, de amíg van esély, addig küzdeni fogok tovább én is és a csapatom is. Ironikusan azt is mondhatnám, hogy minden héten Debrecenbe kell jönni játszani, és akkor minden rendben lesz.

Nos, Hornyák Zsolt körül is minden rendben van, a Puskás Akadémia ma rövid közleményben számolt be arról, hogy az ötvenéves szakember új, egy plusz egy évre szóló megállapodást írt alá, így a 2023/24-es idényben is ő irányítja az együttest.

„A kölcsönös bizalom eredményeként a közös munka folytatódik” – olvasható a Puskás Akadémia honlapján a klub közleményében.

Hornyák Zsolt 2019 nyarán érkezett a Puskás Akadémiához, első idényében a nemzetközi kupaindulást érő harmadik helyen végzett az együttessel, a következő évben a dobogó második fokára is felállhatott, majd 2022-ben újabb bronzérmet ünnepelt. Közel négy teljes szezon alatt eddig 154 mérkőzésen irányította NB I-es csapatot, amely a mostani szezonban három fordulóval a befejezés előtt az ötödik helyen áll.

Borítókép: Hornyák Zsolt a következő szezonban is a Puskás Akadémia vezetőedzője lesz (Fotó: MTI/Derencsényi István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.