Dárdai Pál merész jóslata félresikerült, óriási bajban a Hertha

Dárdai Pál mérkőzés előtt adott jóslata az első félidő hajrájáig tökéletesen megvalósulni látszott Kölnben, ahol azonban végül a Hertha fordulatos meccsen 5-2-es vereséget szenvedett a Bundesliga 32. fordulójának péntek esti nyitómeccsén. A vereséggel borult Dárdai terve, a berlinieknek már fel kell készülniük a kiesésre.

Magyar Nemzet
2023. 05. 12. 22:30
firo : May 12th, 2023, football, 1st Bundesliga: First Bundesliga 1st FC Cologne - Hertha BSC Berlin
firo : May 12th, 2023, football, 1st Bundesliga: First Bundeslig firo: May 12th, 2023, football, 1st Bundesliga: First Bundesliga 1st FC Cologne - Hertha BSC Berlin coach: Pal Dardai, Pal Dardai, Hertha, portrait (Photo by Jürgen Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Jürgen Fromme
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a múlt héten a közvetlen rivális Bochum ellen megszerezte az első győzelmét vezetésével az idényben a Hertha, a Bundesliga utolsó helyén álló klub pozitív hangulatban készült a Köln elleni idegenbeli meccsre. Dárdai olyannyira elemében volt a felvezető sajtótájékoztatón, hogy amikor a kölnieket erősítő volt csatáráról, Davie Selkéről kérdezték, viccesen felelt: – Remélem, gólt szerez a meccsen, és így nyerünk 2-1-re, utána pedig megiszunk közösen egy sört.

1. FC Cologne - Hertha BSC
Tousart góljával még egyenlített a Hertha, Dárdai Pál pedig örülhetett. Fotó: Europress/AFP/Federico Gambarini

Nos, Dárdai jóslata egészen a meccs 39. percéig tökéletesen ült. A Köln ugyanis Selke góljával szerezte meg a vezetést már a nyolcadik percben – a korábbi Hertha-támadó nem kímélte magát, a gól érdekében összefejelt az egyik védővel, ami miatt ápolni kellett és később le is cserélték.

A Dárdai által megjósolt Selke-gól tehát megvolt, ezt követte a Hertha fordítása. A 18. percben Richter keverte meg a kölni védelmet, a labda Tousart-hoz került, aki a jobb alsóba lőtt. Ezzel lett 1-1, majd a 33. percben már a berlinieknél volt az előny: Dárdai Márton (az edző középső fia a 61. percig játszott) indítása után Lukebakio estében passzolt Joveticsnak, aki nem hibázott – 1-2.

Borult a Dárdai-jóslat és a Dárdai-terv

Ez volt a tökéletes eredmény a Hertha számára, azonban a meccs még korántsem ért véget. Ami azt illeti, még az első félidő sem. Gyorsan egyenlített a Köln, amely a 39. percben egy szabadrúgás után Hübers közeli fejesével volt eredményes. A 42. percben pedig már újra a hazaiaknál volt az előny Skhiri góljának köszönhetően.

Szünetben tehát 3-2-re vezetett a Köln, Dárdai csapata pedig nem tudott újítani a folytatásban. Sőt a Köln lőhetett volna újabb gólokat, s ami késett, az nem múlt. A 69. percben Hübers megint közelről volt eredményes, a 4-2-es kölni előnnyel pedig gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A 81. percben még Huseinbasic is betalált, a vége szinte kiütés lett.

Vereségével a Hertha helyzete tovább súlyosbodott, hiszen a hárompontos hátránya megmaradt a Stuttgart, Bochum duóval szemben, amelyek a forduló hátralévő részében növelhetik az előnyüket. Utána pedig már csak két kör van hátra. Dárdai a Bochum elleni múlt heti meccs előtt kijelentette, hogy a jelmondatuk négy meccs, négy győzelem. Az első sikerült, a második találkozón azonban borult a terv. S ez már könnyen a kieséshez vezethet.

Bundesliga, 32. forduló

Köln–Hertha 5-2, gól: Selke (8.), Hübers (39., 69.), Skhiri (43.), Huseinbasic (81.), illetve Tousart (18.), Jovetics (33.)

Szombat
Bayern München–Schalke 15.30 (tv: Arena 4)
Eintracht Frankfurt–Mainz 15.30
Union Berlin–Freiburg 15.30
Bochum–Augsburg 15.30
Wolfsburg–Hoffenheim 15.30
Borussia Dortmund–Mönchengladbach 18.30 (tv: Arena 4)

Vasárnap
Stuttgart–Bayer Leverkusen 15.30 (tv: Arena 4)
RB Leipzig–Werder Bremen 17.30 (tv: Arena 4)

Az állás
1. Bayern 65 pont
2. Dortmund 64
3. Leipzig 57
4. Union 56
5. Freiburg 56
6. Leverkusen 48
7. Wolfsburg 46
8. Mainz 45
9. Frankfurt 43
10. Köln 41
11. Mönchengladbach 39
12. Bremen 35
13. Augsburg 34
14. Hoffenheim 32
15. Schalke 30
16. Stuttgart 28
17. Bochum 28
18. Hertha 25

Borítókép: Dárdai Pál csapatának szinte már csodára lenne szüksége a bentmaradáshoz (Fotó: Europress/AFP/Jürgen Fromme)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.