időjárás 2°C Miklós 2023. december 6.
logo

Djokovics-ügy: reagáltak a Roland Garros szervezői

Magyar Nemzet
2023.05.30. 08:28 2023.05.30. 08:50
Djokovics-ügy: reagáltak a Roland Garros szervezői

A Roland Garros rövid közleményben reagált Novak Djokovics üzenetére, amelyből egyértelmű, hogy a Koszovóról üzenő szerb teniszezőnek hivatalos következménytől nem kell tartania. Nem lesz tehát akadálya, hogy Djokovics pályára lépjen a második fordulóban Fucsovics Márton ellen.

Novak Djokovics magabiztos győzelemmel kezdett a Roland Garroson, majd győzelme után kihasználta a teniszben megszokott lehetőséget, hogy üzenetet írhatott a kamerára. Djokovics a koszovói feszültségre reagált, üzenete azonban megosztó volt.

Fucsovics Márton Djokovics
lesz Djokovics következő ellenfele (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Koszovó Szerbia szíve. Elég az erőszakból.

– írta Djokovics, amely után a közösségi médiában sokan a kizárását és az eltiltását követelték.

Nem lett volna példa nélküli a sporttörténelemben, hogy valaki hasonló üzenet miatt pórul jár, de a Roland Garros közleménye után egyértelmű, hogy Djokovics nem jut honfitársa, Milorad Csavics sorsára, akit a 2008-as Európa-bajnokságon nem engedtek tovább versenyezni, miután pólóján hirdette, hogy Koszovó Szerbiához tartozik.

„Nincsenek hivatalos Grand Slam-szabályok arra nézve, hogy a játékosok mit mondhatnak és mit nem. A Francia Teniszszövetség (FFT) nem tesz további bejelentést és nem foglal állást az ügyben” – áll a franciák reakciójában.

Djokovicsnak tehát hivatalos következménytől nem kell tartania, folytathatja szereplését a Roland Garroson. A szerb klasszis ellenfele a második fordulóban az egyetlen, egyesben állva maradt magyar teniszező, Fucsovics Márton lesz.

Borítókép: Novak Djokovics készülhet a Fucsovics elleni meccsre (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.