Djokovics-ügy: reagáltak a Roland Garros szervezői

A Roland Garros rövid közleményben reagált Novak Djokovics üzenetére, amelyből egyértelmű, hogy a Koszovóról üzenő szerb teniszezőnek hivatalos következménytől nem kell tartania. Nem lesz tehát akadálya, hogy Djokovics pályára lépjen a második fordulóban Fucsovics Márton ellen.

Magyar Nemzet
2023. 05. 30. 8:28
Novak Djokovics
Párizs, 2023. május 29. A szerb Novak Djokovics az amerikai Aleksandar Kovacevic ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2023. május 29-én. MTI/EPA/Yoan Valat Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics magabiztos győzelemmel kezdett a Roland Garroson, majd győzelme után kihasználta a teniszben megszokott lehetőséget, hogy üzenetet írhatott a kamerára. Djokovics a koszovói feszültségre reagált, üzenete azonban megosztó volt.

Fucsovics Márton Djokovics
lesz Djokovics következő ellenfele (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Koszovó Szerbia szíve. Elég az erőszakból.

– írta Djokovics, amely után a közösségi médiában sokan a kizárását és az eltiltását követelték.

Nem lett volna példa nélküli a sporttörténelemben, hogy valaki hasonló üzenet miatt pórul jár, de a Roland Garros közleménye után egyértelmű, hogy Djokovics nem jut honfitársa, Milorad Csavics sorsára, akit a 2008-as Európa-bajnokságon nem engedtek tovább versenyezni, miután pólóján hirdette, hogy Koszovó Szerbiához tartozik.

„Nincsenek hivatalos Grand Slam-szabályok arra nézve, hogy a játékosok mit mondhatnak és mit nem. A Francia Teniszszövetség (FFT) nem tesz további bejelentést és nem foglal állást az ügyben” – áll a franciák reakciójában.

Djokovicsnak tehát hivatalos következménytől nem kell tartania, folytathatja szereplését a Roland Garroson. A szerb klasszis ellenfele a második fordulóban az egyetlen, egyesben állva maradt magyar teniszező, Fucsovics Márton lesz.

Borítókép: Novak Djokovics készülhet a Fucsovics elleni meccsre (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.