Dzsudzsák nélkül nem ment a Lokinak a Honvéd ellen

Nem bírt egymással a dobogós helyre pályázó Debrecen és a kiesés elől menekülő Honvéd a labdarúgó NB I 31. fordulójában. A gól nélküli döntetlennel a Honvéd lehet boldogabb.

Magyar Nemzet
2023. 05. 13. 18:58
DVSC-Bp.Honvéd NBI. A debreceni alakulat fogadta a Bp. Honvéd csapatát szombaton délután. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző három bajnokiján gólt sem kapott, a tabella negyedik helyén álló DVSC, a múlt héten a Ferencváros bajnokavatását bebiztosító, Kecskemét elleni győzelmével a kiesés elől menekülő Honvédot fogadta a labdarúgó NB I 31. fordulójában. Miután a ZTE elleni hazai 1-1 után nyilvánvalóvá vált, hogy a Vasas biztosan búcsúzik az NB I-től, a másik kiesőhely elkerüléséért három együttes, a fordulót a 10. helyen kezdő Honvéd, a 11. Mol Fehérvár és a 9. Mezőkövesd maradt még a veszélyes zónában.

A küzdelem dominált                    Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

A Nagyerdei Stadionban a mérkőzés nem hemzsegett a nem várt fordulatoktól: a Honvéd a védekezésre összpontosított, a korábban hetekig okok miatt mellőzött Zsótér Donát ezúttal a kispestiek kezdő tizenegyében kapott helyet. Az 1996-ban született, felcsúti nevelésű középpályás a 100. NB I-es meccsén lépett pályára a Honvédban. A hazaiak csapatkapitánya, eltiltás miatt nem lehetett ott a pályán, és az ő hiánya erőteljesen rányomta a bélyegét a fordulót a negyedik helyen váró Loki támadójátékára. Blagojevics edző Szécsi Márk és Bódi Ádám nélküli kezdőcsapatot küldött pályára. Nem sok izgalmas pillanattal lepték meg a nézőket a két csapat játékosai.

A szünet után valamivel élénkebb lett a játék, a Loki a középpályán nehezen tudta átverekedni magát, a Honvéd ellencsapásainál gyakran az utolsó előtti passz pontossága hiányzott. Kerezsi megpattanó lövésére a korábbi fradista, Loncar kísérletével válaszolt a Debrecen. Majd megint a 19 éves Kerezsi Zalán Márk került helyzetbe, de Megyeri Balázs nagy bravúrral védett. A Honvéd sokkal veszélyesebben játszott, többet kockáztatott, mint az első félidőben, de nem szerzett gólt, a DVSC akciói sematikusak voltak a nagyon fegyelmezetten védekező fővárosiakkal szemben. 

A ráadás pillanatában Szécsi Márk csúsztatott fejesét védte bravúrral Szappanos, maradt a 0-0, aminek a vendégcsapat örülhetett jobban. A Loki pontszámban utolérte a harmadik helyen álló, de egy meccsel kevesebbet játszó Paksot. A Honvéd két ponttal távolodott el a kiesőzónától, de amennyiben a Mol Fehérvár vasárnap nyerne idegenben a Puskás Akadémia ellen, a két csapat helyet cserél egymással a tabellán.

Labdarúgó NB I, 31. forduló: DVSC–Honvéd 0-0, Nagyerdei Stadion, 5632 néző, jv: Bogár. 
Korábban: Vasas–ZTE 1-1

Borítókép: A küzdőjelleg határozta meg a mérkőzést (Fotó: Kovács Péter/Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.