Blagojevics: Még sohasem volt ennyire jó a Loki, Dzsudzsák: nincs sértődés

Ritkaságszámba megy, amikor a két edző ugyanúgy értékeli a mérkőzést. Péntek este az 1-0-s vendégsikert hozott Mezőkövesd–Debrecen találkozó után ez történt, a hazaiak mestere is úgy fogalmazott, a DVSC megérdemelten győzött. Szrdjan Blagojevics, a vendégek mestere szerint egyenesen a Loki a legjobb játékát nyújtotta, amióta ő a csapat vezetőedzője. Szombaton három meccsel folytatódik a labdarúgó NB I 26. fordulója, slágermeccsként a Ferencváros a Paks vendége lesz.

Magyar Nemzet
2023. 04. 08. 7:49
null
Fotó: Istvan Derencsenyi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A mai mérkőzés után nem marad más hátra, mint gratulálni az ellenfélnek, megérdemelték a győzelmet. Sajnos jobbak voltak, mint mi. Sokszor nem sikerült felvennünk a versenyt  a párharcok során. Még a kiállítás után sem tudtunk olyan mezőnyfölényt kialakítani, amivel veszélyesek lehettünk volna. Bíztam abban, hogy a második félidőben jobbak leszünk  a párharcokban és a labdaszerzésben, ám sajnos nem így lett. Pontrúgásból kaptuk a gól, ami nyilván bosszantó, de nem érdemeltünk pontot ezen a meccsen, talán még gólt sem – értékelt rendkívül sportszerűen Kuttor Attila azután, hogy a csapata, a Mezőkövesd hazai pályán 1-0-ra kikapott a Debrecentől a labdarúgó NB I 26. fordulójának nyitómérkőzésén.

Pedig, miként Kuttor Attila utalt rá, a Mezőkövesd a 62. perctől, Lagator kiállítása után emberelőnyben futballozhatott, ám ezúttal ez sem segített.

Dzsudzsák: Nincs sértődés

Miután a DVSC emberhátrányba került, Szrdjan Blagojevics Dzsudzsák Balázst cserélte le, aki az M4 Sportnak nyilatkozva azt mondta, nem sértődött meg emiatt.

– Nincs bennem harag a lecserélés miatt, de jól éreztem magam a pályán. El kell fogadnom az edzői döntést. De ha mindig lehoznak a hatvanadik percben, amikor vezet a csapat, majd utána megnyerjük a meccset, azonnal aláírnám.

Dzsudzsák arról is beszélt, a csapat és szurkolótábora végre egymásra talált, sőt vérszemet kapott...

– A hatvanadik perctől tíz emberrel játszottunk, úgyhogy büszke vagyok a csapatra és a szurkolókra. Ez az a kapcsolat, amire régóta vártunk, mert a szurkolóink mindenhová elkísérnek minket és közösen örülünk a sikernek. A múlt heti meccs volt a fordulópont azzal kapcsolatban, hogy hova szeretnénk tartozni. Több lehet ebben a szezonban, mint egy átlagos bennmaradás – bizakodik a 109-szeres válogatott játékos.

Blagojevics nem fukarkodott a dicsérettel

Jól játszott a Debrecen, de talán nem kiemelkedően, az együttes trénere, Szrdjan Blagojevics mégis szuperlatívuszokban beszélt a játékosairól.

– Most nyújtották a legjobb játékot, amióta én ülök a kispadon Debrecenben – jelentette ki a szerb tréner.

Majd szakmaialag a következőképpen elemezte a találkozót:

– A meccs előtt is voltak ambícióink, de tudtuk, hogy az ellenfél miatt nehéz lesz. Az első félidőben kontrolláltuk a játékot, birtokoltuk a labdát, nyugodtak tudtunk maradni, ez volt a DVSC legjobb teljesítménye az elmúlt időszakban. Gólt nem tudtunk szerezni, viszont jól kezdtünk a szünet után is, voltak helyzeteink, és a vezetést is megszereztük. Aztán jött a piros lap, és Lagator kiállítása után elkezdtünk félni. Alkalmazkodtunk azonban a szituációhoz, jól teljesítettünk, tömören védekeztünk, sok keresztpasszt és hosszú labdát hárítottunk, nyugodtak maradtunk, helyzeteink is voltak. Elégedett vagyok nemcsak a három ponttal, hanem a teljesítménnyel is.

A győzelemnek két üdvös következménye is van a DVSC-re nézve. A csapat egyrészt átmenetileg feljött a harmadik helyre a tabellán, s ha a Paks szombaton hazai pályán nem tudná legyőzni a Fradit, akkor ott is marad. Másrészt Blagojevics kinevezése óta a Debrecen az NB I legeredményesebb csapata és ez a helyzet a 26. forduló után sem változik meg.

 

NB I, a 26. forduló

Péntek:
Mezőkövesd–Debrecen 0-1 (0-0), Mezőkövesd, 2126 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Dreskovics (55.). Kiállítva: Lagator (Debrecen, 62.)

Szombat:
Puskás Akadémia–Kecskemét 14.30 (M4 Sport)
Fehérvár–Újpest 17.00 (M4 Sport)
Paks–Ferencváros 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap:
Vasas–Honvéd 14.15 (M4 Sport)
Zalaegerszeg–Kisvárda 16.30

Borítókép: Egymást köszönti a két főhős. Dzsudzsák ívelte be a szögletet, amiból Dreskovics gólt fejelt (Fotó: DVSC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.