Kerkez Milos egyre közelebb kerül a BL-ben még álló Benficához

Egy portugál hírportál arról számolt be, hogy Kerkez Milos édesapja a Benfica meghívására a portugál sztárklub edzőközpontjában járt megnézni, milyen körülmények közé kerülne a fia, ha igent mondana a lisszaboni ajánlatra. Sebastijan Kerkez a hírek szerint elégedetten távozott a portugál fővárosból.

Magyar Nemzet
2023. 04. 07. 19:51
Kerkez Milos
Kerkez Milos Lazio AZ Alkmaar konferencialiga 2023 Fotó: Twitter/AZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

valósággal berobbant az európai futballba, legalábbis a jelek erre utalnak. A Transfermarkt tavaly nyáron még csak 700 ezer euróra taksálta az értékét, március közepén ez a szám felugrott 10 millióra, a különbség elképesztő, 1300 százalékos. A csapata, a holland AZ Alkmaar negyeddöntőre készül az Európa-konferencialigában, amelyben Kerkez Milos komolyan felhívta magára a figyelmet, talán elég csak a Lazio ellen idegenben szerzett gólját említeni, emellett a magyar válogatottban is alapemberré vált fiatal kora ellenére.

Fotó: AFP

Ez a figyelem pedig ajánlatokba torkollhat, a magyar védő iránt állítólag érdeklődik a Lazio,  a spanyol Real Sociedad, és az angol Leeds United is kiszemelte magának arra az esetre, ha sikerül bennmaradnia a Premier League-ben. A leginkább azonban a portugál sztárcsapat, a Benfica gondolja komolyan a 19 éves futballista szerződtetését. A helyi sajtó kész tényként kezeli, hogy a csapat balhátvédje, Alejandro Grimaldo nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését, és a klub első számú kiszemeltje a posztra éppen Kerkez Milos, aki a múlt nyáron érkezett az AC Milantól az AZ-hoz, és 2026-ig szól ott a szerződése.

 

A portugál Diário Record című portugál lap arról számolt be, hogy a Benfica meghívta Seixalba a játékos édesapját, Sebastijan Kerkezt, hogy lássa, hova, milyen körülmények közé kerülne a fia, ha létrejönne a megegyezés. A portál szerint a látogatás már le is zajlott a klub edzőközpontjában, Sebastijan Kerkez elégedett volt a látottakkal, és elmondta, a „sasok” BL-szereplése is megerősítés Milos számára, hogy a Benfica ideális állomás lenne a karrierjében. Ebbe a két félen kívül egyébként még beleszólhat az AC Milan is, ugyanis ha az olasz klub megadja azt az összeget, amelyet bármelyik más klub hajlandó megfizetni a magyar védőért, akkor elővásárlási joga van, és visszaviheti Kerkez Milost Milánóba.

Borítókép: Kerkez Milos nem egész egy év alatt nagyon kapóssá vált (Fotó: Twitter/AZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.