Kerkez Milos maradt állva a nemzetközi porondon a magyarok közül

Kialakult a legjobb nyolc mezőnye csütörtökön este az Európa-ligában és az Európa-konferencialigában is. Sajnos a tizenhat állva maradt csapatban csak egy olyan magyart találunk, aki rendszeresen játszik is a csapatában, így már csak Kerkez Milosnak, a holland AZ Alkmaar védőjének szurkolhatunk a továbbiakban. Meglepetésre az El-ben hazai pályán búcsúzott az Arsenal a sorozattól.

Magyar Nemzet
2023. 03. 17. 8:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs már magyar érdekeltségű csapat az Európa-ligában, miután a török Fenerbahce (Szalai Attila) és a német Freiburg (Sallai Roland) után az ugyancsak német Union Berlin is kiesett a sorozatból csütörtökön este. jó ideje sérült, ezért nem is lehetett ott a csapatában a belga Union Saint-Gilloise pályáján, a Ferencvárostól a télen Berlinbe szerződött viszont ott volt a kezdőben. Az első mérkőzésen a belgák vendégként háromszor is vezetést szereztek, ám a németek mindháromszor kiegyenlítettek, most azonban utóbbiaknak egyetlen válaszuk sem volt a hazai együttes három góljára.

A sorozat nyolcaddöntőjében a legnagyobb meglepetésnek alighanem az Arsenal kiesése számít, hiszen az angol csapat remek formában futballozik, az első helyen áll a Premier League-ben, és kedvező eredménnyel várta a londoni visszavágót, miután idegenben 2-2-t játszott a Sporting CP otthonában. A portugálok azonban nem ijedtek meg, és bár a hazai együttes szerzett vezetést, a második félidőben kiegyenlítettek. A hosszabbításban szerencséjük is volt, mert egyszer a kapufa óvta meg őket a góltól, az utolsó perceket pedig Manuel Ugarte kiállítása miatt emberhátárnyban húzták ki. A tizenegyesek első három sorozatában senki sem hibázott, a negyedikben Arthur Gomes szintén betalált, azonban a remek napot kifogó Adán kivédte Gabriel Martinelli lövését. Ez döntött, mert a lisszaboniak utolsó nekifutója, Nuno Santos higgadtan lőtt a hálóba. A tizenegyeseket ide kattintva nézheti meg.

Magyar szempontból nézve jó hír, hogy az Európa-konferencialigában maradt még kinek szurkolnunk. A sérült Gyurcsó Ádámot nélkülöző, ám Nikolics Nemanját a kezdőben pályára küldő AEK Larnaca az otthon elszenvedett 2-0-s vereség után a West Ham United otthonában 4-0-ra kapott ki, és így simán kiesett. Nikolics Nemanját a 66. percben lecserélték, az angol együttes kispadján pedig ott ült a magyar válogatott keretének egyik újonca, a kapus Hegyi Krisztián is. Jóval eredményesebben szerepelt viszont csapata, az AZ Alkmaar. A holland együttes a római 2-1-es győzelme után hazai pályán is 2-1-re győzte le a Laziót, amely ugyan vezetést szerzett, ám Kerkezék magabiztosan futballozva megfordították az eredményt. A magyar védő az első meccsen győztes gólt szerzett, most végigjátszotta a találkozót annak ellenére, hogy már a 2. percben sárga lapot kapott durvaságért. Így most ő az egyetlen magyar a nemzetközi porondon, aki rendszeresen játszik, és akinek a sikeréért szurkolhatunk.

Európa-liga, nyolcaddöntők, 2. mérkőzések: Arsenal (angol)–Sporting CP (portugál) 1-1 – tizenegyesekkel 3–5, továbbjutott: Sporting; Union Saint-Gilloise (belga)–Union Berlin (német) 3-0, tj.: Union Saint-Gilloise, 6-3-as összesítéssel; Real Sociedad (spanyol)–AS Roma (olasz) 0-0, tj.: Roma, 2-0-s összesítéssel; Ferencváros–Bayer Leverkusen (német) 0-2, tj.: Leverkusen, 4-0-s összesítéssel; Fenerbahce (török)–Sevilla (spanyol) 1-0, tj.: a Sevilla, 2-1-es összesítéssel; Freiburg (német)–Juventus (olasz) 0-2, tj.: Juventus 3-0-s összesítéssel; Real Betis (spanyol)–Manchester United (angol) 0-1, tj.: Manchester United 5-1-es összesítéssel.; Feyenoord (holland)–Sahtar Doneck (ukrán) 7-1, tj.: a Feyenoord, 8-2-es összesítéssel.

Európa-konferencialiga, nyolcaddöntők, 2. mérkőzések: Sivasspor (török)–Fiorentina (olasz) 1-4, továbbjutott: Fiorentina 5-1-es összesítéssel; Djurgarden (svéd)–Lech Poznan (lengyel) 0-3, tj.: Lech Poznan 5-0-s összesítéssel; Slovan Bratislava (szlovák)–FC Basel (svájci) 2-2 – tizenegyesekkel 1-4, tj.: FC Basel; West Ham United (angol)–AEK Larnaca (ciprusi) 4-0, tj.: a West Ham United 6-0-s összesítéssel; AZ (holland)–Lazio (olasz) 2–1, tj.: AZ 4–2-es összesítéssel; Nice (francia)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 3-1, tj.: Nice 4-1-es összesítéssel; Villarreal (spanyol)–Anderlecht (belga) 0-1, tj.: Anderlecht 2-1-es összesítéssel; Istanbul Basaksehir (török)–Gent (belga) 1-4, tj.: Gent, 5-2-es összesítéssel.

Borítókép: Kerkez Milos maradt meg hírmondónak a magyarok közül (Fotó: AFP/Ed van de Pol)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.