Szalai Attila és Sallai Roland csapata is kiesett az Európa-ligából

Nem tudta megnehezíteni a Juventus dolgát a Sallai Rolandot csereként bevető Freiburg, amely hazai pályán is kikapott a torinói csapattól. A Szalai Attilával felálló Fenerbahce ugyanakkor legyőzte a Sevillát, de ez is kevés volt a továbbjutáshoz. A Feyenoord 7-1-re kiütötte a Sahtar Donyecket és a Manchester United is továbbjutott.

Magyar Nemzet
2023. 03. 16. 20:52
Fenerbahce v Atakas Hatayspor - Turkish Super Lig
Fenerbahce v Atakas Hatayspor-Turkish Super Lig ISTANBUL, TURKIYE - DECEMBER 27: Attila Szalai (41) of Fenerbahce reacts after a position during the Turkish Super Lig week 16 soccer match between Fenerbahce and Atakas Hatayspor at Ulker Stadium in Istanbul, Turkiye on December 27, 2022. Kadir Kemal Behar / Anadolu Agency (Photo by Kadir Kemal Behar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Europress/AFP/Kadir Kemal Behar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-liga nyolcaddöntőjében a Ferencváros mellett még három magyar érdekeltségű csapat szerepelt. A múlt idő azért indokolt, mert ezek közül kettő, a Fenerbahce és a Freiburg már kiesett. Pedig a Szalai Attilát végig a pályán tartó török csapat 1-0-ra legyőzte hazai pályán a Sevillát egy első félidőben szerzett tizenegyesgóllal, de mivel idegenben 2-0-ra kikapott, összesítésben kiesett.

a kispadon kezdett a Freiburgban a Juventus elleni visszavágón, és akkor lépett pályára, amikor már égett a ház. Nem volt elég, hogy Torinóban 1-0-ra kikaptak az első meccsen, a visszavágón már a szünet előtt nagy bajba kerültek. A 44. percben Gulde kezezés miatt a kiállítás sorsára jutott, a Juventus meg tizenegyeshez, amelyet Dusan Vlahovics értékesített. Sallai a 62. percben lépett pályára, de a Freiburg emberhátrányban nem tudott egyenlíteni, sőt a 95. percben még Chiesa is betalált, így kettős vereséggel, 3-0-s összesítéssel búcsúzott.

Az említett harmadik „magyar” csapat, Union Berlinje később lép pályára.

Manchesteri sima, kiütött Sahtar

A Manchester United ott van a negyeddöntőben, bár a Betis elleni párharc gyakorlatilag már az Old Traffordon eldőlt Erik ten Hag csapatának 4-1-es győzelmével, de a visszavágót sem vette félvállról az angol együttes, amely góljával 1-0-ra nyert ismét. A Barcelona után tehát a második spanyol együttest ejtette ki a Manchester.

Teljesen nyílt volt a Feyenoord–Sahtar Donyeck ütközet az első felvonás 1-1-es végeredménye után, ehhez képest a rotterdami visszavágón a hollandok feltörölték a padlót az ukrán csapattal. A visszavágót 7-1-re nyerte meg a Feyenoord, a Sahtar szépítő gólja is csak a 87. percben született meg. Ez a donyeckiek történetének második legnagyobb veresége nemzetközi meccsen, a Bayern Münchentől elszenvedett 7-0-s fiaskó után a 2015-ös BL-nyolcaddöntőben.

Az Európa-liga negyeddöntőjében tehát már ott van a Manchester United, a Juventus, a Sevilla és a Feyenoord.

Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágók: 

Fenerbahce (török)-Sevilla (spanyol) 1-0 (1-0), továbbjutott: a Sevilla, 2-1-es összesítéssel.
Freiburg (német)-Juventus (olasz) 0-2 (0-1), tj.: a Juventus, kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel
Real Betis (spanyol)-Manchester United (angol) 0-1 (0-0), tj.: a Manchester United, kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel
Feyenoord (holland)-Sahtar Donyeck (ukrán) 7-1 (3-0), tj.: a Feyenoord, 8-2-es összesítéssel

Később: FERENCVÁROS-Bayer Leverkusen (német) 21.00, Union Saint-Gilloise (belga)-Union Berlin (német) 21.00, Arsenal (angol)-Sporting Lisboa (portugál), 21.00 Real Sociedad (spanyol)-AS Roma (olasz) 21.00.

Borítókép: csapata nagyot küzdött a Sevilla ellen, de hiába (Fotó: Europress/AFP/Kadir Kemal Behar )

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.