Két változás, így áll fel a Ferencváros a Leverkusen ellen

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző két helyen változtatott a Ferencváros múlt heti, Bayer Leverkusen elleni első meccs kezdőcsapatán a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének csütörtöki visszavágójára. Az eltiltott Botka Endre helyét a támadásban hasznos Henry Wingo vette át jobbhátvédként. A Leverkusenben az első meccs gólszerzői közül csak az egyik kezd.

Magyar Nemzet
2023. 03. 16. 20:17
Sztanyiszlav Csercseszov Ferencváros Puskás Aréna edzés
Labdarúgó Európa-liga - A Ferencváros edzése Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Botka a Leverkusen csodagyerekével, Florian Wirtz-cel szólalkozott össze az idegenben 2-0-ra elvesztett meccsen, sárga lap lett a jutalma, ami esetében már a harmadik volt a sorozatban, így eltiltott a visszavágóról. Ez a változtatás tehát szükségszerű volt, a Botka helyén lehetőséget kapó Wingo pedig a támadásokat is hatékonyabban segítheti, ami nem elhanyagolható szempont, hiszen kétgólos hátrányt kellene ledolgozni a Puskás Arénában. 

A támadószekcióban az első meccsen kezdő brazil Marquinhos helyett a sérüléséből immáron teljesen felépült bosnyák Amer Gojak kap lehetőséget Csercseszovtól. A többiek Leverkusenben is a kezdő sípszótól a pályán voltak a Fradiban.

Íme a Ferencváros kezdőcsapata:
Dibusz - Wingo, Knoester, Abena, Civic - Vécsei, Esiti - Zachariassen, Gojak, Traoré - R. Mmaee.

A Leverkusen vezetőedzője, Xabi Alonso is kihirdette a kezdőcsapatát, amelynek tagja a Werder Bremen elleni bajnokin pihentetett Florian Wirtz, ám az első meccsen gólt szerző Kerem Demirbay és a második gólt közvetlenül megelőző kapufát lőtt Adam Hlozek csak a kispadon kapott helyet.

Európa-liga-nyolcaddöntő, visszavágó:
Ferencváros–Bayer Leverkusen
Puskás Aréna, csütörtök, 21.00 (tv: M4 Sport)
A párharc állása: 0-2.

Borítókép: Sztanyiszlav játékosai készen állnak a Leverkusen ellen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.