A volt Fradi-edző „budapesti pokoljárással” riogatta a németeket

A Ferencváros volt osztrák vezetőedzője, Peter Stöger Németországban nyilatkozott a Bayer Leverkusen esélyeiről a Fradi ellen az Európa-liga-nyolcaddöntő csütörtök esti, budapesti visszavágója előtt. Szerinte a párharc a németek 2-0-s előnye ellenére nem lefutott, a pokoli hangulat pedig megnehezítheti a Leverkusen dolgát.

Magyar Nemzet
2023. 03. 16. 16:24
Peter Stöger
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Peter Stöger 2021-ben Szergej Rebrov távozása után és Sztanyiszlav érkezése előtt irányította a Ferencváros csapatát, amellyel azon az őszön bejutott az Európa-liga csoportkörébe, és az utolsó nemzetközi meccsén a Fradi élén a Groupama Arénában 1-0-ra legyőzte a Leverkusen együttesét.

Az akkor már tét nélküli meccs volt, a mostani nyolcaddöntős visszavágó ugyanakkor nem az: a Fradi az idegenben összeszedett kétgólos hátrányát igyekszik ledolgozni a negyeddöntőbe jutásért. A helyszín ugyanúgy Budapest lesz, de nem a Groupama Aréna, hanem a Puskás Aréna több mint kétszer annyi nézővel. Erre hívta fel a figyelmet a német Bild hasábjain Stöger, aki a Köln és a Dortmund edzője is volt a Bundesligában.

– A Bayernek meg kell járnia a poklot Budapesten – jelentette ki Stöger. – Több válogatott mérkőzést is láttam a Puskás Arénában. A magyar szurkolói kultúra különleges, rendkívüli hangorkán várható a stadionban, a Leverkusennek pedig alkalmazkodnia kell ehhez a légkörhöz.

Stöger egyetértett a Leverkusen vezetőedzőjével, Xabi Alonsóval abban, hogy a párharc még nem lefutott: – Ha a Fradi megszerzi a vezetést, újra nyílttá válik a továbbjutás kérdése.

A Bild megszólaltatta a Leverkusen ügyvezetőjét is, Simon Rolfes pedig a skót Celticnél tapasztalt légkörhöz hasonlította, ami Budapesten vár a csapatára: – Fontos, hogy a légkör ellenére irányítsuk a játékot. Jártunk nemrég Glasgow-ban is, tudjuk, mire számítsunk. A saját erősségeinkre kell koncentrálnunk, így elcsendesíthetjük a stadiont. A hangulatnak motiválnia kell minket, akkor is, ha legtöbben természetesen ellenünk lesznek.

Rolfesnak Németországban ennél aggasztóbb kérdésekre is válaszolnia kellett, miután a jobbkeze azonnali hatállyal távozott a Leverkusen menedzsmentjétből a Fradi elleni meccs előtt.

Európa-liga-nyolcaddöntő, visszavágó:
Ferencváros–Bayer Leverkusen
Puskás Aréna, csütörtök, 21.00 (tv: M4 Sport)
A párharc állása: 0-2.

Borítókép: Peter Stöger kemény meccsre számít a Fradi és a Leverkusen között (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.